Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
35 godina je proslo od kako je otvorena ogledna rejonska zdravstvena stanica na MZ Visnjik, prva takvog tipa u BiH, pa i sire. To je bilo ono iskonsko jezgro iz koga se razvio citav sistem porodicne medicine, ne samo u BiH nego sada i u regionu, koji je kako podigao vrijednost ljekaru opste medicine tako prije svega pacijentima kvalitetniju zastitu omogucio. Taj ambulantni objekat je imao odredjenu istorijsku vrijednost, ali sta sve nije uruseno i predato zaboravu, pa se ne treba cuditi sto je takav zalostan kraj, docekala i prva ambulanta porodicne medicine u BiH. Nadati se da istu sudbinu nece dozivjeti i sistem porodicne medicine.
sta ces stari, to ti je bilo nekad u ono nedemokratsko vrijeme, dok sda nije pocela ganjati nekretnine znam, jer bio sam pacijent upravo te ambulante od prvog dana
Svak dan ovuda prođem , lažete jednostavno ni pukotine nema nigdje samo treba adaptirati objekat, kakvo urušavanje, nego gospoda hoće pare da peru garant.
@ULICA to je Kosevska ulica a ne Bolnicka i po teritoriji pripada MZ Visnjik Toliko za tvoju informaciju
¨@? tvoje pitanje je jedini razlog zatvaranja jedne takve ambulante koja je inace prva otvorena u Sarajevu i sluzila je edukaciji kadrova u zdravstvu i uvijek je bila za primjer drugim ambulantama....ali
koji se goozonja nameracio na dobru lokaciju?
Zattvorena? Mmajke ti?
OVO JE LOKALITET BOLNIČKE ULICE I TO NIJE VIŠNJIK