|

Zastupnik SDP-a Ivan Boban: Komšić je persona non grata tamo gdje su dominantno Hrvati

Zastupnik SDP-a Ivan Boban: Komšić je persona non grata tamo gdje su dominantno Hrvati
231
A.D.
24.6.2019. u 20:58
142
komentara
231

dijeljenja
Zastupnik SDP-a Ivan Boban: Komšić je persona non grata tamo gdje su dominantno Hrvati Ivan Boban
Na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH došlo je do užarene rasprave između zastupnika SDP-a Ivana Bobana i zastupnika DF-a Samera Rešidata, a predmet rasprave bio je lider DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić.
Rešidat se u jednom momentu obratio Bobanu, koji je u svojoj diskusiji osporavao legitimnost Komšića u Predsjedništvu BiH upitavši ga čiji je kandidat bio Komšić na izborima 2006. i 2010. te da li je kandidat Naše stranke za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Boriša Falatar na proteklim izborima za njega legitiman.

"Komšić jeste bio kandidat SDP-a u nadi da će integrirati društvo, međutim ispostavilo se, koristit ću se terminologijom HDZ-a, da je on zbilja postao persona non grata tamo gdje žive dominantno Hrvati. A s druge strane, kandidat Naše stranke zahvaljujući ponašanju Komšića nije imo nikakve šanse u dijelovima gdje žive
dominantno Hrvati iako je redovno posjećivao i Široki Brijeg i Ljubuški. Bio je prihvaćen ali su mu ljudi rekli dok je god ovakvo stanje mi nažalost ne vidimo alterantivu", kazao je Boban dodavši "Željko Komšić jeste imao priliku, međutim prokockao je".
Prijavi grešku


Komentari (142)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...