BiH
0

Zastupnici u Skupštini KS-a danas o budžetu

FENA
Skupština Kantona Sarajevo (Foto: Arhiv)
Skupština Kantona Sarajevo (Foto: Arhiv)
Prijedlog budžeta za 2011. godinu koji je predložila Vlada Kantona Sarajevo u iznosu od 716 miliona i 500 hiljada KM na dnevnom je radu za danas zakazane sjednice Skupštine KS-a.

Ovaj važan dokument osigurat će funkcioniranje institucija koje se finansiraju iz kantonalnog budžeta. Inače, danas ističe odluka o privremenom finansiranju Kantona Sarajevo.

Premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić ranije je kazao da budžet ima i stabilizacijsku, i razvojnu, ali i socijalnu komponentu; dok je opozicija koja je razmatrala budžet u formi nacrta tvrdila da je budžet isključivo potrošački te da nema nijednu od ovih komponenti.

Prateći dokument Prijedlog zakona o izvršavanju budžeta Kantona Sarajevo za 2011. godinu također je na dnevnom redu sjednice SKS-a.

Na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan prihoda, rashoda i izdataka Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2011. godinu, a ministar zdravstva Zlatko Vuković kazao je da plan iznosi 334 miliona i 230 hiljada KM.

Oko 23 miliona KM predviđeno je za kapitalna ulaganja, a najveći dio tih sredstava ići će na izgradnju centralnog medicinskog bloka na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Planirano je da se taj blok završi za dvije do dvije i pol godine.

Prema zvaničnoj najavi sjednica bi trebala početi u 10 sati.