"Pogazili principe"
125

Zastupnici SNSD-a došli na sjednicu o povećanju akciza na naftu

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnici SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH pojavili su se na sjednici Zastupničkog doma na kojoj će biti govora o setu zakona kojim je predviđeno povećanje akciza na naftu.

Na sjednicu su došle zastupnice Dušanka Majkić i Milica Marković te zastupnici Nikola Špirić, Lazar Prodanović i Miroslav Milovanović.

Riječ je o klubu zastupnika koji redovno bojkotuje rad Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za vrijeme predsjedavanja Šefika Džaferovića.

Ipak, set zakona kojim je predviđeno povećanje akciza natjerao je SNSD-ove zastupnike da pogaze principe i pojave se na sjednici Zastupničkog doma.

Podsjećamo, povećanje akciza na naftu, naftne derivate i lož-ulje za 15 feninga po litru jedan je od uslova bh. vlastima za dobijanje druge tranše kredita Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Vlasti su planirale da se ovim sredstvima osigura dodatnih 10 feninga za izgradnju autocesta i pet feninga za izgradnju cesta, a sredstva bi se uplaćivala na namjenske račune javnih preduzeća.