{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zastupnici Skupštine KS nisu podržali izvještaj o radu Vlade

F
19.6.2013. u 20:00
2
9
Zastupnici Skupštine KS nisu podržali izvještaj o radu Vlade
2
Zastupnici Skupštine KS nisu podržali izvještaj o radu Vlade
Foto: Klix.ba
Na dnašnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici s 12 glasova za, sedam suzdržanih i šest protiv nisu usvojili Izvještaj o radu Vlade KS za prošlu godinu.
Zastupnici su upozorili na nepravilnosti u radu Vlade u prošloj godini i dok su iz Stranke demokratske kacije (SDA) navodili da je Socijaldemokratka partija (SDP) BiH, dok je bila u vlasti pokušavala policiju staviti pod političku kontrolu, iz SDP-a je rečeno da je SDA nastojala postaviti rektora Univerziteta u Sarajevu.

Inače u prošloj godini Vlada Kantona Sarajevo je održala 49 redovnih i pet vanrednih sjednica na kojima je razmatrala 810 tačaka dnevnog reda, u okviru kojih je utvrdila i dostavila Skupštini Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje deset nacrta zakona, 24 prijedloga zakona te 95 nacrta ili prijedloga odluka.

Pored toga razmatrani su i 87 izvještaja, 11 informacija te 58 programa i planova, stoji u Izvještaju o radu Vlade KS.

U istom periodu Vlada Kantona Sarajevo je iz svoje nadležnosti donijela 15 uredbi, 141 odluke, 568 rješenja, 363 zaključaka, od čega je pet zaključaka o odobravanju preraspodjele sredstava unutar budžeta Kantona za 2012. godinu te 40 informacija.

Zastupnici su razmatrali, a nisu podržali Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, a veliki dio rasprave odnosio se na način trošenja budžetskih sredstava iako je ministar finansija KS Muhamed Kozadra govorio i o problemima kada je u pitanju punjenje budžeta.

Nakon ove tačke dnevnog reda predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Mirjana Malić prekinula je sjednicu, a o nastavku sjednice će zastupnici biti obaviješteni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: