BiH
5

Zastupnici Skupšine Kantona Sarajevo usvojili dnevni red od 18 tačaka

Piše: N. J.
U Sarajevu je u toku 33. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Zastupnici su usvojili dnevni red na kojem su, između ostalog, zahtjevi Plenuma građana, Nacrt budžeta KS za 2014., Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o Vladi KS te Prijedlog zakona o taksi prijevozu u KS.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Trenutno zastupnici raspravljaju o prvoj tački dnevnog reda, odnosno o zahtjevima Plenuma građana Kantona Sarajevo, koje je Kolegij Skupštine već prihvatio.

Prvi zahtjev je formiranje Vlade eksperata, potom revizija plaća i beneficija nosioca javnih funkcija u KS i njihovo usklađivanje sa trenutnom ekonomskom situacijom, revizija privatizacije, te formiranje komisije za utvrđivanje činjenica o dešavanjima 7. februara, kada su zapaljene zgrade Vlade Kantona Sarajevo, Općine Centar i Predsjedništva BiH.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Među 18 tačaka dnevnog reda sjednice je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na zasnivanje založnog prava na pokretnim stvarima, po zaključenom sporazumu između KJKP Gras d.o.o. Sarajevo i Uprave za indirektno oporezivanje BiH