BiH
0

Zastupnici SKS-a osudili neprimjeren način hapšenja pripadnika oružanih snaga RBiH

FENA
Skupština KS (Foto: Klix.ba)
Skupština KS (Foto: Klix.ba)
Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su na sjednici usvojili Deklaraciju kojom su osudili neprimjeren način hapšenja pripadnika oružanih snaga Republike Bosne i Hercegovine.

Deklaracijom, koju je SKS-u podnio Koordinacioni odbor boračkih organizacija KS-a, izražen je stav da su protiv spektakularnih hapšenja “naših saboraca sugrađana putem policijskih snaga s maskama (fantomkama) na glavi i pod punim naoružanjem, ovakvim se postupcima uznemiravaju građani KS-a”.

U Deklaraciji je pojašnjeno, da se radi uglavnom o ljudima legalistima koji poštuju zakone ove zemlje, samim tim i pravosudne institucije države BiH, te je dovoljno poslati poziv za sve eventualno nejasne detalje u predmetima koji obrađuju nadležni pravosudni organi

"Želimo istaći da smo u potpunosti opredijeljeni za procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih tokom agresije na BiH ma od koga oni bili počinjeni. Međutim, imamo utisak da neki nevidljivi centri moći žele trajno da falsifikuju svijetlu i časnu borbu svih patriota države BiH", istaknuto je u Deklaraciji.

Koordinacioni odbor boračkih organizacija KS-a je u Deklaraciji koju su usvojili zastupnici Skupštine KS-a, izrazio je uvjerenje u nepristrasnost i samostalnost pravosudnih institucija BiH.