BiH
14

Zastupnici Predstavničkog doma FBiH traže vanrednu sjednicu o prodaji FDS

Piše: A. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH uputili su predsjedavajućem Edinu Mušiću zahtjev za održavanje vanredne sjednice ovog doma o postupku prodaje državnog kapitala u Fabrici duhana Sarajevo.

Dvadesettri zastupnika Socijaldemokratske partije i Demokratske fronte potpisala su zahtjev kojim od predsjedavajućeg Mušića traže da sazove vanrednu sjednicu sa jednom tačkom dnevnog reda, a to je Informacija Vlade FBiH o postupku prodaje državnog kapitala u FDS-u, statusu radnika, imovine i udjela FDS-a u drugim privrednim društvima FBiH.

"U skladu sa poslovničkim odredbama Poslovnika o radu Predstavničkog doma PFBiH, 20 zastupnika svojim potpisima mogu da zahtijevaju održavanje sjednice o pitanju za koje smatraju da je od velike važnosti za rad Parlamenta FBiH, kao i za funkcionisanje vlasti u FBiH. Mi smatramo da je rasprava o situaciji koja je nastala prodajom državnog kapitala u FDS neizbježna jer zastupnici i javnost imaju pravo da saznaju više o djelovanju Vlade FBiH", stoji u obrazloženju zahtjeva.

Podsjetimo, posljednja sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH održana je 13. jula.

Očekuje se da predsjedavajući Mušić u narednih 14 dana sazove ovu sjednicu.