Zastupnica SDA poziva da se LGBT osobe izoluju i sklone od društva

Klix.ba
1.4.2019. u 22:00
7.133
1024
Zastupnica SDA poziva da se LGBT osobe izoluju i sklone od društva
7.133
Zastupnica SDA poziva da se LGBT osobe izoluju i sklone od društva Samra Ćosović-Hajdarević (Foto: M.O./Klix.ba)
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Samra Ćosović-Hajdarević prokomentarisala je najavu održavanja prve bh. povorke ponosa koja treba biti održana 8. septembra u Sarajevu.
Na svom javnom Facebook profilu Ćosović je osudila najavu održavanje povorke ponose u BiH.

"Državo nemaš pravo da se žališ, sve dok stanje naroda ne popraviš. Veliku važnost i značaj je dobila jedna mala skupina od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banje Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH. Njih 15 je dovoljno da pokrenu inicijativu za povorku i organizuju širom regije te tzv. povorke ponosa koje imaju za cilj da upropaste državu i njen narod. Svako ima pravo na život kakav želi, tako isto imamo i mi svoje pravo da biramo s kim želimo da živimo. Želim da se ovakvi ljudi izoluju i sklone što dalje od naše djece i društva. Neka idu negdje drugo i prave sebi grad, državu, zakone i svoja prava koja im niko neće osporavati. Ali ovdje NE", napisala je Ćosović-Hajdarević.

Foto: Screenshot/Facebook Foto: Screenshot/Facebook


Podsjećamo, povorke ponosa se godinama održavaju u Zagrebu, Beogradu, a od nedavno i u Crnoj Gori. Inicijativa da se organizuje Bosanskohercegovačka povorka ponosa dolazi od 15 aktivista i aktivistkinja iz Prijedora, Banja Luke, Sarajeva, Bijeljine, Tuzle i ostalih dijelova BiH. Pored niza događaja na rangu festivala i kulturnih evenata koji slave i promovišu zakonom i Ustavom data prava osobama nekonvencionalnih seksualnih orijentacija, Bosanskohercegovačka povorka ponosa prvi je događaj svoje vrste u našoj zemlji.


Komentari (1024)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: