BiH
247

Zastoji i obustave saobraćaja na putnom pravcu Sarajevo - Konjic

Klix.ba
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Saobraćaj se danas zbog snijega na većini putnih pravaca u BiH odvija otežano i usporeno. Na putnom pravcu Sarajevo - Konjic na planinskom prevoju Ivan potpuno je obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila.

Kako javljaju čitatelji portala Klix.ba, kretanje prema Konjicu i iz tog grada prema Sarajevu je veoma otežano i nailaze na nekoliko zastoja.

Saobraćaj se odvija otežano na putnim pravcima Sarajevo - Olovo - Kladanj, Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik - Bugojno, Donji Vakuf - Travnik i Bugojno-Kupres, gdje je obavezna upotreba lanaca za teretna vozila iznad 7,5 tona ukupne mase.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Šuice, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Vozačima se savjetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog snježnih padavina u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za vozila iznad 7,5 tona na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.