Komentari (387)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I gdje su sada borci za prava žena i silne feministkinje? U podrumu? Na godišnjem?
Herceg Bosna je likvidirana!!
IMAM JEDNO PITANJE NADOVEZUJUCI SE NA OVO: ZASTO SE U BOGINJAMA A MISLIM NA DZAMIJE, CRKVE, SINAGOGE ITD NESMIJE NOSITI ŠORC, POTKOSULJA. SVAKA USTANOVA PA I BOZIJA KUCA IMA SVOJ KODEX OBLACENJA. TAKO NEMOJ SE PROVALJIVATI EMELA. PRIJATNO.
PRIKAŽI ODGOVORE (17)
Zašto Emela može slaviti Bajram, a Jovo umjesto uniforme ne može nositi trenerku?
da uporediš krsnu slavu i bajram ali porediti to s hidžabom može samo u logici klix portala.
Koje poredjenje zalupanog mamlaza.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Мени је KLIX.BA повредио верска осећања, зато што је упоредио крсну славу са одевним предметом. То би било као када би неко упоредио мараму са бајрамом шта нема никакве везе. Захтевам званично извињење од klix.ba.
Lijepa zena. Nadam se da ce se izboriti za svoja prava.
Može ali na ruskom frontu, četr'estreće, uzme onaj ćevap i pojede...
ja sam za da se nadje rijesenje da moze raditi ovaj posao. samo ima ajet koji kaze da zena u islamu ne moze putovati bez muza ili mahrema (osoba s kojom ne moze stupiti u brak) ni koliko iznose 2 dana hoda. kako planira raditi straze?
Kako nije za poređenje? Većina vas ne zna ni čitati. Nije usporedba bajram ili krsna slava koje slave pojedinci i krsna slava nekog bataljona, dakle ne radi se o individualnom slavlju nekog pojedinca i njegovom pravu, nego bataljon ima svoju slavu - što je u sekularnoj državi više za rasprave nego poštovanje INDIVIDUALNIH prava na slobodu vjere i uvjerenja. Razumijete li sad razliku?
INDIVIDUA je pojedinac, jedna jedinka, koja dolazi sa paketom neosporivih ljudskih prava koja se odnose na tu individuu, jedno od njih je pravo na slobodu vjere i uvjerenja. Npr. u UK, na sudu (također profesija koja se oslanja na uniformu, dress code i ettiquette tj. pravila ponašanja u službi) ne možete imati u sudnici recimo raspeće ili neko drugo vjersko obilježje.
Samo IZBACITI SVE VJERSKE CEREMONIJE I OBILJEZJA! Ma ukinuti OS jer samo džaba se pare troše, iškolovati mlade i napraviti JAKU POLICIJU!
Da je slusala Pezica i nije izlazila iz kuce, ne bi do ovog doslo
Zato što u sekularnim državama ovakve stvari ne postoje. Njoj niko ne brani da svetkuje Bajram, ali krpetina na glavi u uniformi može prolazit jedino u isilovim oružanih formacijama
Krsna slava i Bajram bi bilo slično. Dress code je nesto sasvim drugo. Luđaci u muslimanskom Sarajevu nastavljaju ludovati i širiti mržnju svakodnevno u medijskim tiskovinama
U BiH sa preko 50% muslimanskog stanovnistva (vjerskog ili tradicionalnog) nema Crvenog polumjeseca, samo Crveni krst/kriz koji je valjda laicki. Dosli mi na vrata da skupljaju pomoc, pa mi jos kazu nike Crveni krst, nego kriz, kao bitna razlika. Podrzavam tu organizaciju ma kako se zvala, ali hocu da kazem koliko se sve krscansko smatra laickim, za razliku od bilo kojeg muslimanskog obicaja ili obiljezja.
Zenama nije mesto u vojsci!
M'rš! ☠
Velikomuslimanski nacionalni putujući citkus putuje dalje po muslimanskom Sarajevu
Nek obuče i dimije maskirne 😂
Pa i ja bi volio u sorcu otici na posao na ovoj vrucini ali nemoze , jer postoje pravilnici o radu za svaki posao !
Otkaz vam svima treba dati