Komentari (108)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Boze sacuvaj! I sada mi padaju na pamet pacijenti koji imaju navedene bolesti, a koji nisu izmjesteni na lijecenje jer doktori jednostavno -nisu znali- da se mogu besplatno lijeciti u Turskoj! :( Tuga, cemer, jad gdje mi zivimo :(
Znali su i znaju! Da Bog da im hitno trebalo a ne mogli nista uciniti, svi oni koji su znali a nisu htjeli drugima pomoci u njihovom problemu!!
Znači pacijenti iz FBiH imaju opciju da se liječe u Turskoj. Doduše pacijenti sa složenim dijagnozama. Pacijenti iz RS-a mogu da se liječe u Srbiji. Pacijenti sa hrvatskim putovnicama mogu da se liječe u Hrvatskoj. Plus imamo i vlastite fondove zdravstvenog osiguranja, kako entitetske, tako i kantonalne u FBiH. Kad se podvuče crta ispade da smo mi najpovlašteniji narod(i) po pitanju brige o zdravlju. Bar na papiru..
Žalosno je to sto ljudi pročitaju naslov i odmah donose mišljenje i pišu loše komentare,ko lijepo sve procita tačno piše koje su bolesti u pitanju.Ja sam otac od Ajdina Žigonje dječaka za kojeg ste možda čuli i za kojeg se trenutno vode apeli za prikupljanje sredstava da bi se operirao upravo u Turskoj.
@zile4 Moj sin je rodzen sa SPINOM BIFIDOM(rascijep kičmeni moždine) i već je do sada operiran ukupno 6 puta,5 u BiH i jednom takodze u Turskoj na klinici ACIBADEM.Ni za prvu ni za evo drugu mi nemamo uslove za financiranje operacija od Fonda jer Ajdinova bolest ne spada u listu koje Fond finansira.
@zile4 Postoje FORMULARI sa bolestima i na kojima se potpise tim doktora koju daju suglasnost da se operacija ne može obaviti u BiH i onda se taj Formular šalje za fond i oni dalje razmatraju.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Hahahahaha od kada, pa zar to nije trebalo objaviti tako da svaki građanin ovo zna. To se krilo kako bi samo pojedini, vezama i poznanstvima koristili ovu privilegiju. Bosanska bijedo.
Užasno je da građani BiH nisu obavješteni o svojim pravima kada je u pitanju bar zdravstvena zaštita. Zašto šute? Zar nisu položili zakletvu i zar nisu dužni kao ljekari pomoći pacijentima. Ako oni nisu u stanju i ako naše klinike koje NEMAJU NIŠTA nisu u stanu, onda su trebali uputiti ljude na mjesto gdje im se može pomoći. Sram vas bilo ljekari! Znate vi, ali ne želite da drugi znaju!
e znaju, znaju oni odgovorni u zdravstvu nego sute imbecili, da bi mogli slati svoj rod zlu ne trebalo. uh joj majko mila drzave...
Ljekari se boje i recept da napišu, a kamoli da šalju pacijente u inostranstvo. Svi znamo da fond ne može pokriti sve potrebe, iz poznatih razloga. Ovaj ugovor je poslovni deal, kao i sve ostalo, a menadžerica samo radi svoj posao. Očito, prihodi nisu onoliki koliko su u Memorijal bolnici očekivali.
kad se samo sjetim kako je onaj čmar Aganović imenovao svog kuma Prcića za savjetnika za transplantaciju, a nijedna (ali doslovno) nijedna transplantacija (pa čak ni bubrega) nije uradjena u njegovom mandatu. Ali dodje djavo po svoje, pa ce sada njegova supruga morati odgovarati za smrt divne mlade djevojke jer Bog svog neznanja ugasila jedan mladi zivot.
Citam komentare i svi skoro isto mislimo,nepotizam,korupcija,nemar,ovo ono, sve je to ok, ali mi ne ide u glavu kada kazem nekome od svoje raje koji isto razmisljaju hajmo dignuti ustanak i skinuti ih, uvijek dobijem isti odgovor ma druze tesko je to ovo ono..to znaci ili da smo svi korumpirani i da bi isto radili kada bi imali sansu ili da nam je dobro u ovom sistemu gdje se kriminalac i nevin covjem poistovjecuju...
mi nit bjezimo nit se suocavamo,mi smo u fazi licnog nezadovoljstva ii po tome nista ne radimo,aa nema gore stvari
Nasih ljekara, kako vas nije stid i da wte nemarni.
Hipokratova zakletva? Ništa to? Stvarno, tamo gdje prestaje logika, počinje BiH. Danas čovjeku ništa nije sveto, a najžalije je što pacijenti ispaštaju...
A ovi iz RS-a u Rusiji jel?
jebem li vam majku korumpiranu to tek sad dajete u javnost dabogda pokrepali LOPOVI
Nasi ljekari znaju samo staviti kes u onaj svoj djepic od mantila i to je jedini njihov posao i obavljaju ga vrhunski
I svaki u tom yebenom džepiću drži po najmanje 8 olovaka ( za koji qurac li im služe ) . . . !!!
Za upisivanje brojki na papiric za recepte ono diskretno :-P
A s koliko treba pogurati svakog člana komisije da odobri jer znamo da ne odobravaju svakome kome treba jer ima "bolesnijih" itd..