Prekršeno obećanje
64

Zašto kasni izvještaj o tome koliko je koštala organizacija prve Bh. povorke ponosa

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Iako je prva Bh. povorka ponosa održana prije malo manje od mjesec, još uvijek nema informacija o tome koliko je koštao ovaj događaj. Najavljena je u aprilu 2019. godine, održana pet mjeseci kasnije, a organizatori su obećali proslijediti finansijski izvještaj u roku od sedam dana nakon povorke.
Redakcija portala Klix.ba nekoliko je puta kontaktirala organizacioni odbor zbog ovog pitanja. Informacije o cijeni događaja trebali smo dobiti do 15. septembra, međutim to se nije dogodilo.

Uzevši u obzir da organizacioni odbor mora obaviti sve potrebne sastanke i završiti finansijski izvještaj, sačekali smo do početka oktobra kako bismo poslali ponovni upit za ovu informaciju.

Iz organizacionog odbora nam je rečeno kako se očekuje da informacija bude objavljena na zvaničnoj stranici Povorke ponosa u narednih "desetak" dana.

Podsjećamo, povorka je održana 8. septembra i trajala je ukupno dva sata. Nekoliko hiljada ljudi je šetalo od Vječne vatre do Trga BiH gdje su cijeli događaj zaključili pjesmom i emotivnim govorom.

Vijest o uspješnoj povorci obišla je region, o njoj su pisali i svjetski mediji. Sarajevo je položilo "test tolerancije", a događaju su prisustvovale mnoge javne i političke ličnosti.