Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato jer je kao i većina SDP fantazija sastavljen da donosi bodove za izbore, a ne da ima uporište u realnosti. Niko im nakon Toplana neće vjerovati u Robin Hood priču o smanjivanju broja uhljeba i nameta stanovništvu. Kada ovakve priče počnu onda je već jasno da opozicija (ili barem SDP) nema rješenja protiv uhodane lopovske mašinerije velike trojke i onda pribjegava ublehama, demagogiji i usađivanju nekih maštanja u glave ljudi.
Ništa onda, opet izaberite SDA. I to bez kuknjave i kmeketanja kasnije!
Izabrat ćemo onoga ko donese konkretan prijedlog. Te infantilne spin ucjene u fazonu "ako ti se ne sviđaju naše laži, druga opcija ti je da propadneš sa lopovima" ostavi za svoje naivne pajace iz Foruma mladih.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Red nerealnih prijedlofa u koje ni sami ne vjeruju, red "otvorenih pisama". A lova kaplje svaki dan...
Šta bi bilo kad bi se sutra u Sarajevu na protestima skupilo 100 hiljada ljudi koji zahtijevaju ukidanje nelogičnog, nepravednog i preskupog dejtonskog ustava!? Pa svi uhljebi svih nacija i vlast i opozicija bi poslali svu policiju pod svojom komandom da razbiju te proteste jer im je cilj da zadrže svoje pozicije koje narodu uopšte nisu potrebne i da ostane u državi ovaj status quo u kom kriminal cvjeta.
Ovima što su na vlasti i ovima koji se bore da dođu na vlast kako bi se uvalili u udobnu fotelju je cilj da narod bude što depresivniji i što pesimističniji kako se ne bi ni nadali a kamoli pokušali tražiti neku pozitivnu promjenu. Neka nama naših 180 ministara a Austrija savršeno funkcioniše sa 11. Dok je ovaca bit će i vune.
nema nikaki ustavni promjena dok se ne ukine temeljna neravnopravnost bosanskih bošnjaka tj. dok se ne uspostave specijalni odnosi bosanskih bošnjaka sa svojom maticom kao što već kao ustavna kategorija postoje specijalni odnosi bosanskih hrvata sa hrvatskom i bosanskih srba sa srbijom. matica bosanskih bošnjaka je rusija ili turska sasvim svejedno.
Ukinuti entitete i kantone te osnovati 5 regionalnih jedinica 2 Srbi 2 bosnjaci 1 Hrvati. Regionalne jedinice podijelit po nacionalnoj strukturi i svako iz svoje regije bira predsjednika. Tim bi se riješio i izborni zakon i sva politička prevrtanja. Svi bi imali svoje i nitko nikom nenamece nista. Idealno a samo bi bila 4 ministarstva i drzva bi se ojačala.
SDP je stranka koja ima najviše profesionalno zaposlenih od svih stranaka u BiH. Eto predlažem da kao primjer prvo započnu čišćenje svog dvorišta.
kad se fino vakcinisete onda ide napredak
......
Ne daju Forto i Konakovic guzica svojih uhljebljenih 🤨
Ideja odlična, ali realno, nema ništa od njenog provođenja.
Pitanje za SDP. Koji je vas stav oko saopstenja koalicionih partnera NiPa i SBBa a odnose se na izbor clana predsjednistva ispred Hrvatskog naroda. Vi ko gradjanska opcija a u koaliciji sa nacionalnim strankama .
SDP ima često dobre ideje i to je sve, na terenu je druga priča. Meni nije jasno kako se nije pojavila stranka s kojom se mogu uporediti. Nisam sam, ima nas na hiljade i hiljade
bolje je imati i treći entitet nego ove kantone... realno bi bilo podijeliti na 4 cjeline: krajina, posavina, bosna, hercegovina i onda to napraviti kao ekonomske regije, republika mrska to nikad neće prihvatiti
Sve je moguće ako se Hrvati i Bošnjaci dogovore. Jer takav je ustroj potpisan dejtonskim mirovnim sporazumom. Pa napravite mir pa mjenjajte. A nemojte trčati praviti autoputeve za Beograd, koji će skupo koštati suverenitet BiH. To su Turski autoputevi Srbiji na poklon a ne BH autoputevi.
Beliall,...ta priča o manje i više vrijednom Hrvatu u BiH je vaša konstrukcija kojom želite podijeliti Hrvate u BiH,...nitko nije niti veći niti manji,po čemu ti to zaključuješ među Hrvatima,..još nešto,ja cijenim svoje Hrvate u Bosni više od ovih na jugu jer su podnijeli daleko više zla od vas i podnose još uvijek,..oni su nositelji države,bez njih ni BiH nebi bilo,Osmanlije ih nisu riješile kao vas a nećet ni vi,...
3 entiteta, Bez kantona...jedina moguca buducnost ove drzave....inace tesko
Problem je sto je Bosna toliko demografski reljefno izmjesana, da je nemoguce našraviti 3 entiteta u kojima niko nece bit bez prava.
Može i tri entiteta ali Građanska BiH Izborni zakon po gradžanskom principu, jedan čovijek jednan glas i svako ima pravo da se kandiduje. Jedan član Predsjedništva BiH. Beu ikakvih diskriminacija po vjeri bojei kože naciji ili porijeklu. Kome građani vjeruju neka nas i predstavlja u vlasti. A evo i treći entitet neka bude.
Ovo me podsjeća na prijedlog jednog "izabranog zvaničnika" koji je predložio da se odreknu paušala... #DnoDna #HljebBezMotike #SamoNerealno