{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zaštitnici slobode u borbi protiv šarmantne članice stranke

1.10.2013. u 12:03
29
56
Zaštitnici slobode u borbi protiv šarmantne članice stranke
29
 
Koalicija "Jednakost" je objavila drugi animirani spot kojim se nastavlja mini-kampanja "Budi svoj/a, izjasni se slobodno!". Zaštitnici slobode pojavljuju se u epizodi "Stranka".
Ovi spotovi na zabavan način obrađuju moguće neželjene situacije u kojima bi se mogli naći građani/ke BiH uoči i tokom popisa, sa jednom zajedničkom porukom – niko nema pravo da vrši pritisak i ugrožava slobodu izjašnjavanja drugima. Glavni protagonisti spotova su šareni "Zaštitnici slobode", koji se pojavljuju kada ih u pomoć pozovu građani/ke, da odbrane njihovu slobodu izjašnjavanja.

U drugom spotu, Zaštitnici slobode se pojavljuju u epizodi "Stranka" i priskaču u pomoć mladiću kojeg pokušava "šarmirati" članica političke stranke i tako utjecati na njega da se na popisu izjasni na određeni način.

Podsjećamo, građani i građanke se mogu informirati o kampanji Koalicije Jednakost za popis na stranicama www.jednakost.ba i www.budigradjanin-ka.org, dok sve informacije o tehničkim aspektima popisa mogu dobiti putem stranice www.popismonitor.ba, gdje mogu prijaviti i sve probleme i zloupotrebe koje primjete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: