BiH
0

Zasjedala Zajednička komisija za odbranu i sigurnost PSBiH

FENA
Zajednička komisija za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH u utorak je na sjednici u prvom čitanju podržala Prijedlog zakona o parlamentarnom nadzoru u oblasti odbrane, sigurnosti i obavještajno-sigurnosnih poslova.

Predlagač ovog zakona je Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Kako je saopćeno iz PSBiH, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom PSBiH, podržan je u drugom čitanju.

Također, primljena je k znanju informacija Ministarstva sigurnosti BiH o stanju sigurnosti u našoj zemlji za period januar-mart 2010. godine.

Informacija o dopisu Ministarstva sigurnosti BiH UN-u povodom proglašenja pojedinih organizacija iz BiH povezanim s terorističkim organizacijama i stavljanju van snage dokumenta koji izaziva pravnu nesigurnost građana i institucija u BiH, čiji je sačinilac Ministarstvo sigurnosti BiH, primljena je k znanju i proslijeđena domovima PSBiH na razmatranje.

K znanju je primljena i Informacija Ministarstva odbrane BiH o obavezama BiH za pristupanje Akcionom planu za članstvo u NATO-u (MAP) i Informacija o radu Ureda parlamentarnog vojnog povjerenika za period od 1. aprila do 30. juna ove godine.