Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vala ako vi iz drzavne ne mozete prezivjeti kako je nama koji smo kod privatnika.... regres godisnji po 21 dan kad zelite i sve jos se zalite.... msm svako ima pravo al bgm ako je ikome lose prvo je nama lose pa vama
Ruku na srce, ovi u Institucijama na državnom nivou stvarno imaju mizerne plate. Obični referent koji radi u kantonalnom ili federalnom ministarstvu ima 20% veća primanja od ovog državnog.
Lako rješivi problem,samo zamolite penzionere da vam otkriju tajnu kako preživjeti
svaka cast na komentaru, brate 100% si u pravu
Napusti i na biro
Samo das otkaz i ides gde mislis da ti je bolje Kako bi vas ja kod privatnika
Haj vala da se zamjenim sa nekim od vas pa da i ja imam vikend koji moj privatnik nikad me placa a radim ga godinama i vi se zalite i hocete proteste sramota
Povecat plate za 37%
Najbolje bi bilo da kome se ne sviđa da otkaz. Svakako ne rade kako treba. I ovo im je previše. Ničemu ne doprinose.
Najbolje ove iz javnog sektora poslati na biro za zapošljavanje pa bi usljed veće konkurencije i oni iz privatnog sektora imali još niže plate. Realno, plate u BiH su niske u poredjenju sa potrosačkom korpom. Samo gluperde nasjedaju na priču da su plate u javnom sektoru veće od plata u privatnom jer nemožete porediti plate zaposlenih sa Viskom stručnom spremom sa npr platom nekvalifikovanog radnika.
Lol
Ne možete, je li? Prosvjedujte, pa će vas zamjeniti. Ionako ste nekvalificirani. Gamad uhljebnička!
@Olimpik2018 Promasio/ la si temu.Ovdje se radi o drzavnim a ne kantonalnim institucijama tako da ti komentar nije na mjestu..Iako znam da je vecina njih zaposlena stelom sto naravno ne odobravam ipak cu reci da primanja sluzbenika ni.u drzavnim ni u kantonalnim institucijama nisu nesto narocito visoka kao sto mislimo ali zato imaju neke druge beneficije / bolovanje,godisnji odmor i sl./.Reci cu i to da nisam bio uposlenik tih institucija.
haha, nemogu oni mene toliko malo platiti koliko ja mogu malo raditi
Bujrum u Bingo ima mjesta za sve vas sa drzavnih jasli, imace te redovnu platu
Hahhaha zamislite kako živimo mi koji radimo kod privatnika za 600 km, dođite na obuku. Da nije smiješno bilo bi tužno
Nikad mi nece biti jasan mentalitet ljudi koji pljuju nekog ko se bilo kako bori za svoja prava... a ko brani bilo kome da protestvuje i bori se za sebe..
Sada da su ovi radnici binga, i slicnih tajkunskih robijasnica slozni pa da izadju kada, i ova gamad pa ih sve redom polome do zadnje kosti, mamu im uhljebljenu sve beneficije ima, nista ne radi, i kmeci, kako penzioner moze da zivi zivi, i ti mater hebo uhlhebljenu
Zar vam nisu skoro povecali osnovicu?
Ja zasluzujem vecu platu ja sam ipak intelektualka meni moju diplomu neko mora i da vrednuje,ko ce da nosi ovu zemlju ako ne mi intelektualci.