Sumnja na zloupotrebe
101

Zapečaćeni i oduzeti parkinzi u Starom Gradu povezani sa Hadžibajrićem i Karišikom

N. V.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela je tri parkinga u Starom Gradu, povezana sa sudskim procesom koji se vodi protiv bivšeg načelnika te općine Ibrahima Hadžibajrića.

Riječ je o tri parkinga na lokacijama Tekija - čikma bb, Kovači bb i Safet bega Bašagića bb te neizgrađeno građevinsko zemljište, potvrdila je za Klix.ba pomoćnica direktora Agencije Hanadi Karić.

Odluka Agencije o pečaćenju objekata i preuzimanje u svoju nadležnost došla je po naredbi Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo zbog sumnje na krivična djela zloupotreba položaja, pranje novca, davanje dara i drugih oblika koristi.

Parkinzi su dio predmeta koji se u Tužilaštvu KS vodi protiv bivšeg načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića, kao i preduzetnika Elmedina Karišika, čiji su parkinzi danas i zaplijenjeni. Osim njih dvojice, još nekoliko osoba je obuhvaćeno istragom, ali su trenutno na slobodi.

Karić je za Klix.ba kazala da su parkinzi preuzeti i da će Agencija njima dalje upravljati na isti način na koji postupaju sa drugom oduzetom imovinom.