Odbrambene konsultacije
0

Zamjenica pomoćnika ministra odbrane SAD-a posjetila SIPA-u i EUFOR

S. Š. U.
Izvor: Twitter/ EUFOR Althea
Izvor: Twitter/ EUFOR Althea
Zamjenica pomoćnika ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država za Rusiju, Ukrajinu, Euroaziju i Zapadni Balkan Laura Cooper sastala se danas sa rukovodstvom Državne agencije za istrage i zaštitu te boravila u EUFOR-ovom kampu u Butmiru.
Rukovodstvo Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas se sastalo sa zamjenicom pomoćnika ministra odbrane Sjedinjenih Američkih Država za Rusiju, Ukrajinu, Euroaziju i Zapadni Balkan Laurom Cooper.
Foto: SIPA
Foto: SIPA

Delegacija Sjedinjenih Američkih Država, predvođena zamjenicom pomoćnika ministra odbrane SAD-a tokom posjete sa rukovodstvom SIPA-e razgovarali su o svim značajnim aspektima rada, prvenstveno o pitanju međunarodne borbe protiv terorizma, podršci SAD-a u borbi protiv terorizma te taktikama specijalnih dejstava.

Danas se također i general-major EUFOR-a Anton Wessely sastao sa Cooper u kampu Butmir gdje su održali sastanak i razgovarali o pitanjima od zajedničkog značaja u vezi sa doprinosom EUFOR-a sigurnom i stabilnom okruženju u BiH.

Podsjećamo, Cooper se tokom posjete Sarajevu prvo sastala sa ministrom odbrane BiH Sifetom Podžićem kako bi otvorili bilateralne odbrambene konsultacije na kojima je istaknuto da će SAD dati još 23 miliona dolara za unapređenje kapaciteta Oružanih snaga BiH.