{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zameteno više sela na području opštine Foča

S
3.2.2012. u 16:27
0
2
Zameteno više sela na području opštine Foča
0
Zameteno više sela na području opštine Foča
Više sela na području opštine Foča potpuno su zametena, a zbog snijega koji neprekidno pada već 24 sata u prekidu je saobraćaj na magistralnim putevima Šćepan Polje - Plužine - Nikšić i Tjentište - Gacko.
Saobraćaj na putu Sarajevo - Trnovo, poslije višečasovnog prekida, ponovo je uspostavljen, ali je teška situacija na planinskom prevoju Rogoj, na putu prema Foči, na dionici Dobro Polje - Kalinovik i Foča - Tjentište, gdje je danonoćno angažovana mehanizacija preduzeća ,"Srbinje putevi" iz Foče.

Što se tiče lokalnih puteva u fočanskoj opštini potpuno su zavejana najudaljenija sela u mjesnim zajedniciama Meštrevac Kozja Luka, Kratine i Popov Most. Ponovo je blokiran put za selo Vrbnicu, a bez saobraćajne veze sa svijetom ostali su Grandići, Radetovina, Mrkalji, Šadići, Mješajići, te Kratine i Kozja Luka.

Zbog snježnih lavina i visokih nanosa vozila ne saobraćaju magistralnim putevima Šćepan Polje - Plužine - Nikšić i Tjentište - Gacko, pa u Foču danas nisu saobraćali autobusi iz Podgorice, Hercegovine, Višegrada i Sarajeva, potvrdili su iz Autobuske stanice u Foči.

Autobusi iz drugih mjesta dolazili sa višesatnim zakašnjenjem.

U opštinskom Odjeljenju za urbanizam i komunalne poslove potvrdili su da su danas u prioritetu čišćenja gradskih ulica u Foči, a da će mehanizacija tokom naredna dva dana biti angažovana u najugroženijim seoskim putevima.

Iz Civilne zaštite upućen je apel stanovništvu da se angažuje na čišćenju snijega ispred svojih stanova i kuća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: