|

Žalba firme "Penny plus" odgodila rušenje objekata na dionici Prve transverzale

Žalba firme "Penny plus" odgodila rušenje objekata na dionici Prve transverzale
33
F
FENA
23.10.2019. u 18:46
90
komentara
33

dijeljenja
Žalba firme "Penny plus" odgodila rušenje objekata na dionici Prve transverzale Foto: D. S./Klix.ba
Neizvjestan je datum za rušenje objekata na dionici Prve transverzale od ulica Kranjčevićeva do Braće Begića zbog žalbe firme "Penny plus“, ključna je informacija o kojoj su danas upoznati svi učesnici redovnog sedmičnog sastanka Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale.
Na sastanku, koji je predvodio premijer Kantona Sarajevo (KS) Edin Forto, pojedinačno su analizirani i svi zaključci doneseni na prošlosedmičnom radnom dogovoru članova ovog tima.

Istaknuto je kako su iz Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo uputili prema Vladi i Skupštini KS materijal vezan za jednu parcelu na postupanje, a koja ima mišljenje Pravobranilaštva, čime će se otvoriti mogućnost izgradnje kružnog toka na spajanju ulice Alipašina sa Prvom transverzalom.

Najavljeno je kako su u toku postupci za još dvije parcele za koje se traži mišljenje pravobranioca, nakon čega će neophodne materijale vezane za njih Zavod, također, uputiti na postupanje Vladi i Skupštini.I ove parcele se tiču dijela trase od ulice Kranjčevića do ulice Braće Begića.

Naglašeno je i kako je Zavod za izgradnju KS objavio Javni poziv za pristup sporazumnom rješavanju imovinsko - pravnih pitanja u nastavku trase od ulice Braće Begić do tunela Gradskog autoputa.

Iz Direkcije za puteve KS su kazali kako su uputili prema Zavodu za izgradnju KS izmijenjeni zahtjev za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole, kako bi se krenulo sa izgradnjom tunela.

Zavod ovaj zahtjev treba proslijediti Općini Vogošća, kako bi Spomenute dozvole bile izdate.

Predstavnici općina Novo Sarajevo i Centar su informisali prisutne o do sada izvršenoj parcelizaciji i eksproprijaciji terena kojim će proći ova saobraćajnica, ali i o onima koje se planiraju još uraditi, saopćeno je iz Pres-službe KS.
Prijavi grešku


Komentari (90)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...