Komentari (87)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
kod nas je zakon naklonjen samo kriminalcima
Najbolje je biti u međunarodnoj zajednici.
Prije rata vanbračne zajednice su se zvale kurvarluk.Danas su to ko fol normalne stvari da ti ćerka ide na "probu" kod idiota koji je štepa i na koncu otkanta, jer se zaljubio u "pravu" koju će oženiti ili će ti dijete držati deset godina ni tamo ni ovamo, a ona će cmiliti i išćekivati vjenčanje i mogućnost da ko svaka normalna žena u bračnoj zajednici rodi dijete koje će imati oba roditelja. Na Balkanu nema milosti.To sa vanbračnim zajednicama su bezobrazluci bez granica.
Bogami cete smotati ova girlfrompanama moj lt pa ce ti i nik biti citljiv. Bez gaca ces ostati haha
Glupost. Vanbracna zajednica ima ista prava kao i bracna. Vanbracna zajednica treba da bude upisana u registar kao i bracna. Ako je to tako, u cemu je onda razlika izmedju "vanbracne' i "bracne" zajednice? Registar vec postoji i zove se "maticna knjiga vjencanih".
Kod nas ima toliko nakaradnih zakona da nigdje niti jedan veze sa vezom nema.Cesto neznas ili je gluplji zakon ili oni koji su ga donosili i usvajali
Kako je sada najbolje u Švedskoj? Kod nas vanbračne zajednice imaju ista prava kao i bračne ali je problem dokazivanja jer se iste ne registruju. Time impliciraju da je ovdje problem ostvariti ta prava. Zatim kažu kako je najbolje u Švedskoj gdje vanbracne imaju jednaka prava kao i bracne i gdje nije potrebno registrovati vanbracnu zajednicu. Jedina razlika je to sto se tamo moze odreci tih prava. Sta je onda poenta? Ako se zelis odreći nekih prava nemoj ih koristiti i to je to.
Ako vec moras registrovati vanbracnu zajednicu, onda se odmah i vjencaj jer ti se na isto svodi...i brak je forma registracije tako da registrovana vanbracna zajednica = brak...nije mi samo jasno sto od ovog prave nauku...
I njih trojica (riđobradi, mladenić i čova) su također u vanbračnoj zajednici, i šta im eto fali?
Vanbračna zajednica je kategorija ljudskih sloboda, a kad je ostvarivanje prava u pitanju, to kod nas ne može funcionisati jer smo podložni falsifikatima i manipulacijama, a sudovi bi trebali imati pametnija posla od potencijalnih procesa koji bi nastajali po tom osnovu.
Ja glupog clanka braco mila, normalno da nemas nikakva zakonska prava kad si u vanbracnoj vezi ili sto vehabije rade uzmu se po serijetu, ovo znaju i ptice na grani.
samo je bitno da hodza to ozvanici
@Gurabbijaeee subhanAllah sta mi rece ccccc odmah da ti halalim
djeca su najbolji papir i dnk nalaz
pa brate ako se već vole i ako je to to, ne vidim razlog da budu u izvanbračnoj zajednici, nek se vjenčaju i gotovo, šta seru
Normalno je da usmeni dogovor u nekom poslu nema pravnu snagu (ako od drzave trazis da npr taj saradnik ispostuje taj dogovor, drzava je nemocna), tako i zajednice koje nemaju ugovor (brak) ne bi trebalo da imaju drugaciji status.
Ako se dvoje vole i ako zele da provedu zivot zajedno, onda ne vidim razlog zašto ne stupiti u brak i staviti tacku na "i". Mislim da to moze samo unaprijediti vezu i odnos. Po meni jedini razlog za ne stupanja u brak je nesigurnost u buducnost veze, iz cega proizilazi podjela bogatsva i razni drugi troškovi, itd...