{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zakazana vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde, Okoviću prijeti smjena

21.12.2017. u 15:34
22
12
Zakazana vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde, Okoviću prijeti smjena
22
Zakazana vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde, Okoviću prijeti smjena
Emir Oković
Na zahtjev sedam zastupnika koji čine dio skupštinske većine okupljene oko SDA u Goraždu, predsjedavajuća Skupštine BPK Goražde Aida Obuća za sutra u 10 sati zakazala je vanrednu sjednicu skupštine, za sada bez dnevnog reda, ali uz obrazloženje da će on biti utvrđen na samoj sjednici.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Navodno bi se na dnevnom redu trebala naći smjena aktuelnog premijera BPK Goražde Emira Okovića, o čemu se već danima špekulira u BPK Goražde, no to još uvijek nije potvrđeno. Nema zvaničnih informacija o tome hoće li se sutra samim tim glasati i o povjerenju vladi. Nezvanično saznajemo da su se ovih dana u stranačkim i koalicionim krugovima bavili isključivo temom kako smijeniti premijera, a izbjeći pad vlade.

Zvanično, zahtjev za održavanje vanredne sjednice podnijeli su zastupnici Rasim Mujagić (Novi pokret), Daliborka Milović (Liberalna stranka), Edim Fejzić (Stranka dijaspore), Asim Radeljaš i Nedim Muharem (Stranka za bolje Goražde) te dva samostalna zastupnika Jasmin Haznadar i Almir Rašidović.

Nezvanično, smjenu premijera Okovića priželjkuje i dio SDA čiji je član, no o tome se u javnosti tek špekulira, kao i o sve intenzivnijim sukobima unutar SDA te o činjenici da je ovo već treći pokušaj smjene aktuelnog premijera s tom razlikom da je ovaj put zakazana i vanredna sjednica. U sjeni aktuelne političke situacije i mogućih prekompozicija vlasti je i štrajk u zdravstvu te otkazi ljekara u Goraždu, kao i drugi problemi na čije se rješavanje i dalje čeka.

Špekulira se da bi povod za smjenu aktuelnog premijera Emira Okovića mogao biti upravo štrajk u zdravstvu, ali su mogući motivi o kojima se u gradu na Drini već danima priča kreiranje budžeta za izbornu 2018. godinu i stranački apetiti za finansiranje predizbornih kampanja budžetskim novcem, a preko leđa građana. Smjenom premijera Okovića navodno bi bila otklonjena i posljednja prepreka na tom putu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: