Vodovodni projekti
13

Zakazana vanredna sjednica Parlamenta FBiH radi prihvatanja kredita EBRD-a

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić zakazao je za ponedjeljak vanrednu sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti.

Predloženo je da se na dnevnom redu nađe Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta vodovod Visoko, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Projekt vodovod Sarajevo, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i BiH za realizaciju Projekta regionalni vodovod Plava voda, Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za realizaciju Projekta vodosnabdijevanja Gradačac te Usaglašavanje tekstova zakona različito usvojenih u domovima Parlamenta FBiH i Izbori i imenovanja.

Riječ je o 21. vanrednoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH koji nije održao redovnu sjednicu još od 26. jula ove godine. Naime, pokušaj da se 26. septembra privede kraju sjednica započeta u julu završio je tako što koalicioni partneri nisu bili u stanju usvojiti ni dnevni red.