Nakon konsultacija
40

Zakazana sjednica Predsjedništva BiH: Dodik će se medijima obratiti u svom kabinetu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Prva redovna sjednica Predsjedništva BiH bit će održana danas u 14 sati, saopćeno je iz kabineta predsjedavajućeg Milorada Dodika. Po završetku sjednice, kako je zvanično saopćeno, medijima će se u svom kabinetu obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Ovo je odlučeno nakon današnjih konsultacija koje je Dodik održao s druga dva člana Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem.

Podsjetimo, Dodik je jučer otkazao konsultacije sa strankama o imenovanju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH tražeći prisustvo zastave RS i zahtijevajući čak da se, alternativno, izbaci zastava BiH, a isto zahtijeva i na prvoj radnoj sjednici Predsjedništva.

Iako je najavljivao da se danas neće pojaviti u zgradi Predsjedništva BiH te da će se videolinkom obratiti iz Banje Luke, to se očito nije desilo.

S druge strane, Komšić je jutros u izjavi za Klix.ba poručio da "i sam Dodik zna da se zastava BiH nikada neće maknuti iz Predsjedništva BiH i to iz razloga koji su mu savršeno poznati - to je zastava države BiH, definirana zakonom za koji je glasao i Dodik i njegov SNSD i ističe se i postavlja tamo gdje je to zakonom predviđeno".