BiH
0

Zahvalnice gradonačelnice Sarajeva za doček Nove godine

FENA
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac uputila je iskrenu zahvalnost građanima Sarajeva kao i gostima iz inostranstva koji su svojim velikim prisustvom uveličali manifestaciju dočeka Nove godine pred Vječnom vatrom u Sarajevu i doprinijeli da se ona kao i u metropolama širom svijeta obilježi na najradosniji način.

Posebna zahvalnost gradonačelnice odnosi se na uvažen apel da se ne upotrebljavaju pirotehnička sredstva koja su proteklih godina ugrožavala sigurnost dočeka Nove godine na otvorenom, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.

Gradonačelnica je odala priznanje i policiji MUP-a Kantona Sarajevo koja je dala sve od sebe da sigurnosna situacija bude na visokom nivou, te kantonalnim javnim komunalnim preduzećima "Rad" i "Park", a organizatoru dočeka Nove godine, agenciji "Art stage", čestitke na profesionalno obavljenom poslu i na kvalitetnom programu.

Grad Sarajevo će u saradnji sa gradskim općinama i Kantonom nastaviti tradiciju dočeka Nove godine na otvorenom, navodi se u saopćenju.