{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zahirović: Ko je donio odluku da se ispred zgrade Vlade RS skine zastava BiH?

F
30.10.2013. u 12:44
0
43
Zahirović: Ko je donio odluku da se ispred zgrade Vlade RS skine zastava BiH?
0
Zahirović: Ko je donio odluku da se ispred zgrade Vlade RS skine zastava BiH?
Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Narodnoj skupštini RS-a Amir Zahirović pitao je danas predstavnike entitetske izvršne vlasti zašto je ispred zgrade Vlade RS-a u Banjoj Luci skinuta zastava BiH.
Nakon što su se u klupama u Skupštini RS-a ministri nećkali ko će odgovoriti na ovo pitanje, ustao je potpredsjednik Vlade Jasmin Komić i dao već poznati odgovor - da odgovora sada nema, dok ga ne pripreme u pisanoj formi.

Zahirović je dodao da nikome ne bi smetalo da zastava stoji ispred zgrade Vlade RS-a te da se i time pokaže da je ovo država BiH.

Tokom poslaničkih pitanja i odgovora predstavnika Vlade RS-a na današnjoj sjednici Narodne skupštine, ponovo je u fokusu bilo stanje u “Birču”.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini RS-a Kostadin Vasić tvrdi da je “ekipu Litvanaca u Fabrici glinice u Zvorniku zamijenila sumljiva ekipa iz SNSD-a, na čelu sa Zoranom Stevanovićem, koji ima 11 povezanih firmi i do kojih će istraga doći, htjeli to vi i ministar unutrašnjih poslova ili ne, a vezano za kotlovnicu i druge stvari”.

Prozvao je i Rajka Dukića, za koga je rekao da je “to što jeste na osnovu narodnih para”.

Vasić je tražio od ministra finansija RS-a Zorana Tegeltije, koji je i predsjednik Koordinacionog tima za “Birač”, podatke o finansijskom stanju u toj fabrici, u kojoj se, kaže, ne plaćaju troškovi dobavljačima, a u javnosti se formira priča da “Birač” sada dobro radi.

Zoran Tegeltija je odgovorio da Vlada RS-a želi da ta fabrika radi, ali da ima priličan broj onih koji to ne žele.

Tvrdi da “Birač” nema plin, iako je najveći potrošač plina, a da je problem političke prirode.

Ministar finansija je rekao da je iz Fabrike glinice izvučeno sve što se moglo, ali je naveo da ona sada radi i povećava svoju proizvodnju.

Šta se dešavalo u “Birču”, kako je dodao, treba da ispitaju policija i pravosuđe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: