Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U vanrednom stanju,ove odluke ne važe.Samo objavljujte
@oligojhorhoj OBJAVLJIVATI I OBJAVLJIVATI I SAMO OBJAVLJIVATI ! Vanredno je stanje ! Prava i slobode suspendovani osim ako nekoga ne štitište...
@oligojhorhoj obiavit će kad bude stotine mrtvih zbog idiota ...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
A zabraniti kretanje i ulazak u drzavu jeste? Ovo je vandredna situacija gdje se moraju uvesti stroge mjere i kazne!
@Kukunama Kazne su uvedene idiote, i niko to ne spori. Javno objavljivanje ličnih podataka osoba koje ne krše naredbe je protuzakonito. Kakve stroge mjere? Javni linč osoba koje su bolesne ili možda uopšte nisu ni zaražene da bi krvoločni besposličari imali koga napasti.
Ma naravno nek i dalje hodaju i zarazuju druge....ne treba ih ni u zatvor nije krivično djelo,a ni pod sator, idemo ovako u krug par godina do kolapsa drzave skroz. zivjet cemo od have mi koji sjedimo u kuci... uprava hvala!
Da si objavili mozda bi ova zena sa iliđe bila ziva
A kad je onaj ubrao 3 m drva za familiju, to može. Ne krše se ljudska prava. Narko dileri samo inicijali. Za velike kriminalce, ni slučajno. Ovo je vanredno stanje. Ugroženo je hiljade života a vi o ljudskim pravima?
Zatvoriti ih u karantin ali na njihov trosak. Sve koji napustaju samoizolaciju
GRAĐANI ZAHTIJEVAJU od nadležnih državnih organa i Štabova Civilne zastite da od večeras javno objavljuju imena osoba u samoizolaciji. Državno koordinaciono tijelo BiH od večeras bi trebalo početi da objavljuje identitet osoba u samoizolaciji, jer oni očito ne poštuju tu mjeru koju im je izdala nadležna državna institucija, već slobodno šetaju i ugrožavaju ostale građane. Neka svaki građanin zna ko ga od komšija i sugrađana nedisciplinom dovodi u opasnost od Coronavirusa.
Kako da znamo da li smo bili u kontaktu s nekim prenosnikom, ako ne znamo ko je? Vanredna situacija nalaže vanredne mjere i zakone.
objavljivati imena se ne smije.a šta neko ima od toga da sazna imena.strogo zabranjeno.
nije zabranjeno namjerno siriti virus. ovu agenciju ugasiti p. im m...a.
njihova prava da im se ne objave imena (pa i moje ukoliko se to dogodi) prestaje tamo gdje počinje naš nos, iliti naše pravo da ostanemo zdravi. .ebo vas Zakon o zaštiti ličnih podataka.
Najgluplji i najbesmisleniji zakon, koji se najvise zloupotrebljava..
Ma kad oni mogu da krse zakon i naredbe mozete i vi Objaviti ko nije u izolaciji !
U cijelom svijetu s postuje privatnost kao i zakleti ljekari.
A ZARAŽENI svojim nesavjesnim ponašanjem i nepoštivanjem izolacije smiju ugrožavati živote svih oko. Sebe
Znam da citate ovo. Koji ste vi kreteni. Jos krše izolaciju i tako dovode druge u opasnost i onda se bune što objavljuju imena. Mrs!! Takve kao sto ste vi treba po dzepu da ne pomisli otici u wc a kamoli napolje.
Suprotno je zakonu i nekoga pokušati ubiti