Ne odustaju
240

"Zaboravljeni branitelji" i dalje na Bijači, ogorčeni zbog nasilja nad kolegama u Tuzli

Piše: R. D.
Pavo Rašić ubrizgava inzulin, ne odustaje od protesta (Foto: Ljubuski.info)
Udruga "Zaboravljeni branitelji-borci BiH" i dalje s policijom na Graničnom prelazu Bijača igra igru živaca. Ogrorčeni su zbog vijesti na koji način je policija tretirala blokadu njihovih kolega na petlji Šićki brod.

Drago Grbavac, predsjednik "Zaboravljenih branitelja" za Klix.ba je kazao kako su branitelji svakim danom sve čvršći u svojim namjerama i kako neće odustati od postavljenih ciljeva.

"I dalje smo na Bijači, bez obzira na loše vrijeme i grad koji je padao. Mi smo tu, tu je i policija i nadmudrivanje. Blokiramo prelaz na nekoliko sati, kad se pojave policajci mi se sklonimo, kad oni odu mi opet i tako ukrug", kaže nam Grbavac.

Branitelji na Bijači prije dva dana podigli su šator, a kako nam kaže Grbavac, danas je nezadovoljstvo i ogorčenje još veće.

"Ogorčeni smo na postupke policije prema našim kolegama u Bosni. Gledajući scene iz Tuzle branitelji su posstali još odlučniji u svojoj borbi za dostojanstven status u društvu. Želimo poručiti da su borci i branitelji obje komponente jedinstveni i da u svojoj borbi neće odustati", izjavio je Drago Grbavac.

Među braniteljima, kako javlja portal ljubuski.net na Bijači je i Pavo Rašić, dijabetičar, koji noć provodi na blokadi i u šatoru, a redovno sebi ubrizgava prijeko potrebnu dozu inzulina.

Zaboravljeni branitelji pozvali su i građane da im se pridruže u zahtjevima, jer su branitelji bili ti koji su građanima služili kad je bilo najpotrebnije. Oko podneva na Bijaču je stigao i EUFOR.