{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Zaboravljeni branitelji BiH" blokirali granični prijelaz Bijača

1.3.2018. u 19:19
218
133
"Zaboravljeni branitelji BiH" blokirali granični prijelaz Bijača
218
"Zaboravljeni branitelji BiH" blokirali granični prijelaz Bijača
Foto: Ljubuski.info
Udruženje "Zaboravljeni branitelji" u popodnevnim satima blokirali su granični prijelaz Bijača. Kažu da nisu iznenađeni optužbama koje dolaze od političara da su oni organizirali proteste i da je sva odgovornost za ovo stanje na vladajućim strankama.
Očito aludirajući na riječi Edina Mušića, presjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je danas kazao kako je centar boračke pobune u Širokom Brijegu, "Zaboravljeni branitelji" kažu da je to sve "mazanje očiju, beskrupulozna zloupotreba medija i javnog prostora".

"Blokirali smo Bijaču, tu smo do daljnjeg. Naši zahtjevi su poznati", kratko je za naš portal prokomentarisao Vlado Marušić, predsjednik Udruženja "Zaboravljeni branitelji".

Branitelji kažu kako političari obje dominantne političke opcije u Federaciji BiH najviše problema imaju upravo sa činjenicom kako su u proteste krenuli zajedno i organizirano bivši pripadnici Armije BiH i HVO.

"To je njima najveća prijetnja, jer kako će dalje plašiti narod ako se vidi da narod može zajedno, pa i po snijegu, buri i ledu", poručili su.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: