Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
itamin D je jedini vitamin sa svojstvom hormona koje može stvarati naše tijelo pod utjecajem sunčeve svjetlosti (ali se može i unositi hranom). Koža punim izlaganjem tijela suncu može proizvesti 20.000 IU vitamina D u 20 minuta. Vitamin D važan je za regulaciju kalcija i apsorpciju fosfora, održavanje zdravih kostiju i zubi te ima zaštitni učinak protiv bolesti kao što su rak, šećerna bolest tip II i multipla skleroza.
@cameron Uloga vitamina D u tijelu je višestruka: • održava zdravlje kostiju i zubi, • povoljno utječe na imunološki i živčani sustav, • regulira lučenje inzulina i pomaže u prevenciji šećerne bolesti te • utječe na ekspresiju gena koji sudjeluju u razvoju malignih bolesti.
cuj "zaboravite na kisu". kad smo to imali kisu zadnji put? zemlja i biljke vape za kisom....
@Razmazenkica znam! nama baš fali kiše za baštu, poljoprivredu itd.
Evo ja već zaboravio na kišu. I na hladno vrijeme.
Sad ce bit sirenja virusa kad se razlete ljudi po zraku
Jeste li vi svjesni šta će mjesec dana bez sunca uraditi jednom čovjeku ili ženi od 70+ godina? U stančiću nekom ne mora ni čekati Koronu?
Svakako ce ih se pola danas zaraziti jer su svi otisli skupa po peMzije...