Rast temperatura
208

Zaboravite na kišu i hladno vrijeme: Ove sedmice topli i sunčani dani

A. B.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
U toku ove sedmice stanovnike BiH očekuje sunčano i toplo vrijeme, tako da kiša i hladnoća polako padaju u zaborav.

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), u narednim danima u našoj zemlji će biti sunčano vrijeme bez padavina, a temperature zraka će u pojedinim gradovima dostizati i 23 stepena celzija.

Danas je u BiH sunčano vrijeme. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od -1 do 6, na jugu od 4 do 10, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 22 stepena.

Trodnevna prognoza u BiH (FHMZ)
Trodnevna prognoza u BiH (FHMZ)

Tako će i sutra (utorak) u BiH biti sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -1 i 5, na jugu od 4 do 10, a najviša dnevna od 13 do 19, na jugu do 23 stepena.

U srijedu će također biti sunčano uz iste temperature zraka kao i prethodnog dana.

U četvrtak će biti sunčano uz malu oblačnost, ali bez padavina. Ujutro će se temperature kretati od 0 do 6, na jugu od 5 do 10 stepeni. Tokom dana će najviša temperatura zraka biti između 16 i 22 stepena celzija. U petak, subotu i nedjelju se očekuju slične vremenske prilike.

Iako će u narednim danima sunčano vrijeme mamiti brojne građane vani, ipak zbog trenutne epidemiološke situacije u vezi s koronavirusom apelujemo na građane da budu disciplinovani i da odole lijepom vremenu te ostanu kući i sačuvaju svoje i zdravlje drugih.