Za zakup stanova u Srebrenici pristiglo 38 aplikacija

F
FENA
4.2.2014. u 09:19
0
3
Za zakup stanova u Srebrenici pristiglo 38 aplikacija
0
Za zakup stanova u Srebrenici pristiglo 38 aplikacija Srebrenica
Catholic Relief Services u BiH (CRS) raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva-prijava za dodjelu u zakup stambenih jedinica u općini Srebrenica-Potočari, izgrađenih u okviru projekta "Održiva Srebrenica - socijalno stanovanje i ekonomska integracija".
Koordinator ovog projekta uime Općine Srebrenica Suljo Čakanović kazao je Feni da je na ovaj javni poziv dosad pristiglo 38 aplikacija i da je jučer počela prva evaluacija aplikanata. Preliminarni rezultati će biti poznati za desetak dana.

"Konkurs traje još 30 dana i u martu očekujemo konačnu listu. Ovo je zadovoljavajući broj aplikanata imajući u vidu da će javni poziv biti otvoren još jedan mjesec. Radi se o 24 stambene jednice, šest jednosobnih stanova, 16 dvosobnih stanova i dva trosobna stana. Mislim da će biti izabrani korisnici kojima je to zaista potrebno", ističe Čakanović.

Navodi da su radovi na zgradi u završnoj fazi. Trenutno se radi na uređenju vanjskog izgleda zgrade i okolice.

"Naredne sedmice ćemo obaviti preliminarni tehnički prijem, nakon toga i zvanični tehnički prijem ovih stambenih objekata", potcrtao je Čakanović.

Na javni poziv pravo da se prijave imaju raseljene osobe koje borave u kolektivnim centrima i alternativnim smještajima s prijeratnim mjestom prebivališta u općini Srebrenica, te povratnici u Srebrenici koji nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje.

Javni poziv je otvoren do 5. marta ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: