{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za zakup stanova u Srebrenici pristiglo 38 aplikacija

F
4.2.2014. u 09:19
0
3
Za zakup stanova u Srebrenici pristiglo 38 aplikacija
0
Za zakup stanova u Srebrenici pristiglo 38 aplikacija
Srebrenica
Catholic Relief Services u BiH (CRS) raspisao je Javni poziv za podnošenje zahtjeva-prijava za dodjelu u zakup stambenih jedinica u općini Srebrenica-Potočari, izgrađenih u okviru projekta "Održiva Srebrenica - socijalno stanovanje i ekonomska integracija".
Koordinator ovog projekta uime Općine Srebrenica Suljo Čakanović kazao je Feni da je na ovaj javni poziv dosad pristiglo 38 aplikacija i da je jučer počela prva evaluacija aplikanata. Preliminarni rezultati će biti poznati za desetak dana.

"Konkurs traje još 30 dana i u martu očekujemo konačnu listu. Ovo je zadovoljavajući broj aplikanata imajući u vidu da će javni poziv biti otvoren još jedan mjesec. Radi se o 24 stambene jednice, šest jednosobnih stanova, 16 dvosobnih stanova i dva trosobna stana. Mislim da će biti izabrani korisnici kojima je to zaista potrebno", ističe Čakanović.

Navodi da su radovi na zgradi u završnoj fazi. Trenutno se radi na uređenju vanjskog izgleda zgrade i okolice.

"Naredne sedmice ćemo obaviti preliminarni tehnički prijem, nakon toga i zvanični tehnički prijem ovih stambenih objekata", potcrtao je Čakanović.

Na javni poziv pravo da se prijave imaju raseljene osobe koje borave u kolektivnim centrima i alternativnim smještajima s prijeratnim mjestom prebivališta u općini Srebrenica, te povratnici u Srebrenici koji nemaju adekvatno riješeno stambeno pitanje.

Javni poziv je otvoren do 5. marta ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: