{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Srebrenici uskoro useljivo 25 socijalnih stanova

S
5.12.2013. u 13:43
0
1
U Srebrenici uskoro useljivo 25 socijalnih stanova
0
U Srebrenici uskoro useljivo 25 socijalnih stanova
Suljo Čakanović (Foto: SRNA)
U Potočarima kod Srebrenice izvode se završni radovi na izgradnji dvije manje stambene zgrade sa 25 stanova koje gradi američka organizacija CRS u okviru projekta "Održiva Srebrenica-socijalno stanovanje i ekonomsko osnaživanje".
Koordinator ovog projekta Suljo Čakanović rekao je da su stanovi namijenjeni za privremeni smještaj raseljenih lica iz Srebrenice koja žive u alternativnim smještajima u FBiH, jer u ovom mjestu nema kolektivnih alternativnih centara, te mladim opštinskim kadrovima.

Čakanović je naveo da je projekat izgradnje stanova koštao 1,2 miliona maraka, a sredstva su obezbijedile Vlada Republike Srpske, Vlada FBiH, holandska ambasada u BiH i opština Srebrenica.

On je dodao da će opština Srebrenica narednih dana objaviti konkurs za dodjelu tih stanova na korištenje, a porodice iz alternativnih smještaja koje usele u ove stanove biće obuhvaćene projektom pomoći za pokretanje malog biznisa i pčelarske proizvodnje koju CRS obezbjeđuje u cilju podrške održivosti povratka i ekonomskom jačanju tih porodica.

Na isti način i sredstvima istih subjekata, u Potočarima je CRS prije četiri godine izgradio dvije zgrade sa istim brojem stanova u kojima još žive porodice, koje su tada useljene, iako je rečeno da se radi o stanovima za privremeni smještaj porodica do obnove njihovih stambenih jednica.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: