Zahlađenje
77

Za vikend oblačno vrijeme s kišom, naredne sedmice susnježica i snijeg na planinama

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati oblačno vrijeme, a početak naredne sedmice obilježit će kiša i niže temperature. Prema najavama meteorologa, u ponedjeljak će na planinama padati snijeg, a temperature će biti znatno niže.

Prvog dana vikenda preovladavat će oblačno vrijeme praćeno kišom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne su tokom cijelog dana najavljeni slabiji kratkotrajni lokalni pljuskovi. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između 3 i 8 stepeni celzija, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna između 9 i 15 stepeni celzija.

U nedjelju su u poslijepodnevnim satima najavljeni pljuskovi u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti obilnije padavine i zahlađenje se prognozira u noći na ponedjeljak. Prema najavama meteorologa, od poslijepodnevnih sati su mogući i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 stepeni celzija, a najviša dnevna između 12 i 17 stepeni.

U ponedjeljak će u Bosni i Hercegovini preovladavati oblačno vrijeme s jačim padavinama. Prije podne će u nizinama padati kiša ili susnježica, a iznad 700 metara nadmorske visine snijeg. U poslijepodnevnim satima, padom temperature zraka, u nizinama zapadnih, centralnih i istočnih područja Bosne padat će snijeg. U Hercegovini i na cijelom sjeveru zemlje bez snijega.

U nastavku sedmice najavljene su intenzivnije padavine i jaki udari vjetra.