Umjesto Selimovića
431

Za v.d. komesara sarajevske policije imenovan Fatmir Hajdarević

D. Be.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo danas je razriješila dužnosti Nusreta Selimovića, dosadašnjeg komesara Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i imenovala vršitelja dužnosti.

Kako saznaje Klix.ba, vlada je odlučila imenovati Fatmira Hajdarevića za v.d. komesara na period od tri mjeseca odnosno do okončanja konkursne procedure za izbor novog komesara sarajevske policije.

Nezavisni odbor je sada dužan pokrenuti izbor novog komesara u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. Na konkurs se mogu prijaviti i pripadnici drugih policijskih agencija.

Podsjetit ćemo da je Nezavisni odbor Skupštine KS dao nezadovoljavajuću ocjenu dosadašnjem komesaru Nusretu Selimoviću za rad tokom 2022. godine iako već dugo vremena važi za osobu koja rukovodi predmetima u vezi sa Sky aplikacijama.

U toku tih akcija uhapšen je veliki broj kriminogenih osoba koje se sumnjiče za najteža krivična djela. Među osumnjičenima su i policijski službenici. Tokom njegovo mandata rasvijetljeno je i ubistvo sarajevskih policajaca, a u toku je suđenje u tom predmetu.