Banja Luka
154

Za ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića dvojici optuženih 60 godina zatvora

SRNA
Lokacija na kojoj su ubijeni Krunić i Pavlović (Foto: Klix.ba)
Lokacija na kojoj su ubijeni Krunić i Pavlović (Foto: Klix.ba)
Banjalučki Okružni sud osudio je dvije osobe na ukupno 60 godina zatvora zbog ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića.

Iz Okružnog suda u Banjaluci danas je saopšteno da je optuženi Benedi Đukanović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina, a Rodoljub Gajić na 20 godina zatvora, dok je optuženi Emilio Baldo oslobođen optužbe.

U saopštenju Okružnog suda navodi se da je Đukanović proglašen krivim zbog krivičnog djela teško ubistvo, a Gajić zbog krivičnog djela teško ubistvo u pomaganju.

Đukanović i Gajić obavezni su, kako se navodi, da isplate 100.000 KM oštećenim licma na ime nadoknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli zbog smrti bliske osobe, supruga i oca.

Optuženi Emilio Baldo oslobođen je optužbe da je učinio krivično djelo teško ubistvo jer, kako se navodi u saopštenju, nije dokazano da je učinio djelo za koje je optužen.

Iznošenjem završnih riječi odbrane svih optuženih Benedija Đukanovića, Emilia Balda i Rodoljuba Gajića završeno je suđenje u ovom predmetu.

Krunić i njegov član osiguranja Žarko Pavlović ubijeni su 22. aprila 2019. godine u blizini Krunićeve kuće u Glamočanima kod Laktaša, kada je teško ranjen Krunićev vozač Goran Ilić.