{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za ubistvo Muhameda Vehabovića iz Brijesnice Velike osumnjičen Nermin Hadžić

Klix.ba
19.7.2018. u 13:27
87
44
Za ubistvo Muhameda Vehabovića iz Brijesnice Velike osumnjičen Nermin Hadžić
87
Za ubistvo Muhameda Vehabovića iz Brijesnice Velike osumnjičen Nermin Hadžić
Članovi porodice nastradalog Muhameda Vehabovića
Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Gračanica dao prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Nermina Hadžića (43) iz Brijesnice Velike u općini Doboj Istok, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo prouzrokovanja smrti iz nehata.
Hadžić je osumnjičen da je 12. jula 2018. godine, pola sata prije ponoći, na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Brijesnici Velikoj, nakon kraće svađe s Muhamedom Vehabovićem, olako držeći da neće doći do teških posljedica, otvorenom šakom dva puta udario Vehabovića u glavu. Od udaraca je Vehabović, zajedno sa stolicom na kojoj je sjedio, pao i udario glavom u kamenu podlogu terase.

Zbog udarca u kamenu podlogu Vehabović je dobio tešku i po život opasnu povredu u tjemenom dijelu glave iza desnog uha te je od posljedica povređivanja preminuo u porodičnoj kući u jutarnjim satima, gdje su ga prethodno, nakon samog događaja, automobilom odvezli gosti ugostiteljskog objekta.

Uviđaj u ugostiteljskom objektu i porodičnoj kući Vehabovića su obavili pripadnici OKP-a PU Gračanica. Saslušan je veći broj svjedoka te su provedene i druge istražne radnje. Obdukcijom tijela preminulog je utvrđeno da je smrt posljedica povrede na glavi.

Policijska uprava Gračanica je ovom Tužilaštvu dostavila izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv Hadžića te je predat u nadležnost Tužilaštva, gdje je ispitan.

Po nalogu postupajućeg tužioca, u narednom periodu će se obaviti i sve druge potrebne istražne radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: