Predsjednik Rafting saveza BiH
0

"Za smrt Branke Štulić krive su neprofesionalne spasilačke ekipe"

SRNA
Aleksandar Pastir (Foto: SRNA)
Aleksandar Pastir (Foto: SRNA)
Predsjednik Rafting saveza BiH Aleksandar Pastir izjavio je da je pogibija reprezentativke BiH u raftingu Branke Štulić na Evropskom prvenstvu u Italiji prouzrokovana nizom nesrećnih okolnosti i neprofesionalnošću spasilačkih ekipa, te arogancijom italijanskih organizatora.

On je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci istakao da je protiv šefa obezbjeđenja na Evropskom prvenstvu u Italiji pokrenuta krivična prijava, kao i da je italijanska policija otvorila slučaj, te da je angažovan civilni advokat koji je u ime roditelja Branke Štulić pokrenuo civilnu parnicu.

"Obezbjeđenje nije dobro odradilo svoj posao, nedopustivo je da se na jednoj stazi od 300 metara djevojka traži pet kilometara", ocijenio je Pastir.

On je rekao da su reprezentativke BiH bile apsolutno spremne da učestvuju na Evropskom šampionatu u Val di Soleu, o čemu svjedoče i ranije osvojena priznanja.

U Vijećnici Banskog dvora u Banjoj Luci danas se održava komemoracija povodom tragične pogibije Štulićeve koja je bila i član Rafting kluba "Kanjon" iz Banje Luke.

Branka Štulić, koja je preminula 10. juna u bolnici Santa Ciara u Trentu od povreda zadobijenih u nesreći na Evropskom prvenstvu u Italiji, bit će sahranjena sutra u 13.00 sati na Novom groblju u Banjoj Luci.

Ona povrijeđena je 5. juna, na Evropskom šampionatu u Val di Soleu kada se u toku druge trke slaloma prevrnuo čamac. Nakon nesreće reprezentativci BiH u raftingu odlučili su da obustave učešće na takmičenju.