Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Enes b. Malik je jednom upitao Aišu r.a.: \"Majko, kada se događa zemljotres\"? Ona mu odgovori: \"Sine moj, kad se masovno počne piti alkohol, kad se raširi zinaluk (blud) i kad grijeh nasvoji, tada All.ah kaže Zemlji: \"Uzdrmaj ih, i ona se uzdrma i zatrese\"! Enes ponovo upita: \"Jeli im to kazna\"? Aiša r.a. odgovori: \"Ne,... nego je to milost prema njima, nebi li se opametili\"!
Nakon jaceg zemljotresa normalno je da ocekujete jos puno slabijih zemljotresa to je smirivanje tla. Ko se sjeca prije neku godinu zemljotresa u Srbiji u Kraljevu posle jednog jakog zemljotresa bilo je vise od 200 slabijih. Ovi slabiji su samo znak da sve to prestaje i nema mjesta panici. A da li ce biti jos neki jaci to niko ne moze sa sigurnoscu da vam kaze! Ne postoji uredjaj niti neka statistika koja ce to predvidjeti, ne postoji covjek na ovoj planeti koji ce vam to reci. Moze se desiti za 5 min, mozda za 100 godina. Zapamtite, zemljotres se ne moze predvidjeti! I moram reci da je ovaj portal jedan od najgorih u nasoj drzavi bas zbog kriterija objavljivanja komentara! To je tako neprofesionalno i jadno! @Za redaksiju portala: Pogledajte kako to radi na primjer b92.net i ugledajte se na njih! Pogledajte njihove komentare, a ima jako puno komentara iz Bosne povodom ovog zemljotres! Tamo ne mozete vidjeti gadosti koje ovdje objavljujete!
Mi zivimo na novom zelandu u gradu koji se zove christchurch, do sada smo za 3 godine imali preko 13000 zemljotresa od toga najmanje 15-20 jacine od 5 rihtera do 7.2. Sto se vise tlo trese vise se oslobadja energija koja se inace sakuplja ispod zemljine povrsine i tako dolazi do velikih potresa. Dakle sto vise manjih to je bolje. Dragi nasi bosanci, jedino bez cega nemozete u zemljotresu je voda. To je najbitnije. Mi zivimo u veoma razvijenoj zemlji pa je opet civilnoj zastiti trebalo vise od 10 dana da nas obidju da vide jesmo li u redu. Pravila su slicna ko i u ratu konzerve i voda.....mirno spavajte
ne trebaju nama vase pare, vratite se jednom zauvijek u bih i pomozite da se ucvrsti zemlja, ili ostanite u inostranstvu, kako god bih nije vase odmaraliste.
Ne da se zjenica Bosne ponosne , cvrsto stoji u inat svim silama taj veliki grad od celika okupan rijekom Bosnom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Koliko ste se na..li kad su bugari do lazili na utakmicu u Sarajevo,oni kleti sanduci pa za Srbe mjesta na kazanima koliko ste rezervisali zbog posrane utakmice .Sta ste ocekivali ?Gresniste I gori ste od nas ko vas j..be!
Te parice od mjesec dana potrosi odredeni broj dijaspore, koja se dode ovdje kur.chiti sa bmw i opijati . Ja te duple pare potrosim tokom citave godine ,i jos mi fali mnogo toga u zivotu . Ne pricaj gluposti .
R2D2 znaci ubjedljivo si najglu*ljA osoba trenutno na klixu..
Bosanskohercegovacko iseljenistvo u proteklih je deset godina u zemlju unijelo vise od 60 milijardi EUR, ali drzava niti izbliza nije iskoristila financijske i ekonomske mogucnosti vise od milijun iseljenika i gradjana na privremenom radu u inozemstvu. Prema podacima Centralne banke BiH, dijaspora je samo prosle godine unijela u BiH 2 milijarde EUR, ne racunajuci gotovinu koja nije registrirana, a sigurno je mnogo visa od toga. Maksimalan priljev novca je u ljetnim mjesecima i za bozicnih i novogodisnjih praznika, kada najvise iseljenika i dolazi u domovinu. Statisticki podaci iz BiH, ali i informacije s kojima kalkuliraju i iseljenicke udruge u inozemstvu, govore da cetveroclana obitelj iz dijaspore za mjesec dana u BiH potrosi izmedju 2000 i 4500 EUR. To je mnogo iznad potrosnje gradjana koji zive u BiH.
Ok, ali necemo vam slati ni novac!
Dijaspora milijarde godisnje unosi u BiH!!!
Tacno, i ja to bas sad mislim. Zivim u regionu gdje se gas iz zemlje pumpa i cesto budu manji zemljotresi. Oko Zenice mnogo rudnika ima, a naravno i Balkansko podrucje je opcenito sklono zemljotresima.
indijci kopaju oni su krivi
Ma da hoce sve sravniti pa da se naseli normalan narod, da uziva u ljepotama Bosne i Hercegovine
Nakon sto procitah sve komentare ja zaista ne mogu da vam pozelim nista drugo nego jednu omanju seriju Rihterovih \"sticenika\" koji bi poravnali cijelu Bosnu i konacno zbrisali sa lica zemljenepismene protuve svih konfesija. Nakon toga, u sta sam skoro 100% siguran, Bosni bi krenulo na svim poljima.
http://islamika.net/islamske-teme/teme/hadis-i-rekaik/item/2529-narod-koji-se-opominje-zemljotresom-u-ramazanskoj-no%C4%87i
Pitaj majke Srebrenice, mora da one nesto deveraju s grahom