{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za sada neće biti protesta boraca u FBiH

S
11.2.2011. u 15:55
0
1
Za sada neće biti protesta boraca u FBiH
0
Za sada neće biti protesta boraca u FBiH
Foto: Arhiv/Fotoservis
Boračke organizacije u Federaciji BiH za sada ne planiraju protestna okupljanja, ali ni to nije isključeno ukoliko vlast ne bude formirana u realnom roku, izjavio je Srni predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Izet Ganić.
"Najvjerovatnije ćemo na nivou Koordinacije boračkih udruženja održati sastanak i oglasiti se oko ovoga što se dešava i na nivou FBiH i na državnom nivou. U slučaju neformiranja vlasti, o svim našim koracima donosićemo odluke na našim narednim sjednicama", rekao je Ganić.

On smatra da je neformiranje vlasti za svaku osudu, te da budući nosioci vlasti za tim i nemaju jakog interesa jer "svakako primaju visoke naknade".

Član Upravnog odbora federalnog Zavoda PIO Šefkija Elezović rekao je da u Zavodu postoji dovoljno sredstava za redovnu isplatu penzija, te da spor proces formiranja vlasti i neusvajanje budžeta neće uticati na to.

Ako do kraja februara u BiH ne bude postignut politički dogovor, u Federaciji BiH moglo bi doći do vanredne situacije, prvenstveno zbog nezadovoljstva budžetskih korisnika - socijalnih i boračkih kategorija, upozorio je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

"Mene ta situacija izuzetno zabrinjava i bojim se da će se ukupno stanje u zemlji radikalizovati. Moramo učiniti sve da uspostavimo vlasti na svim nivoima, a bićemo možda prinuđeni da održimo sjednicu Doma naroda Parlamenta FBiH, bez obzira koliko je ona legalna, u šta ni ja nisam siguran", rekao je Tihić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: