Ljiljana Knežević, Preokret
0

"Za ravnopravnost građana i ravnomjeran razvoj"

Sarajevo-x.com
Ljiljana Tomašević-Knežević
Ljiljana Tomašević-Knežević
Kandidatkinja Koalicije Preokret za predsjednicu Republike Srpske dr Ljiljana Knežević izložila je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu svoj program, posebno naglašavajući da će se zalagati za ravnopravnost svih građana.

"Kao predsjednica Republike Srpske po Ustavu sam dužna da mandat dam predloženom mandataru pobjedničke stranke ili Koalicije, ali ću u prethodnim razgovorima insistirati na tome da premijer i ministri budu eksperti i osobe koje mogu realizirati program vlade koji će biti u interesu svih građana. U aktuelnoj Vladi RS od 17 ministara, uključujući premijera, samo su dvije žene. Od mandatara nove Vlade RS tražiću da polovina ministara budu žene", kazala je Knežević.

U svom programu Knežević se založila za ravnomjeran razvoj svih dijelova Republike Srpske.

"Vlada će imati moju podršku dok god bude radila u interesu građana, transparentno i odgovorno, trudeći se da se svi dijelovi Republike Srpske ravnomjerno razvijaju. Građani, uostalom imaju pravo da znaju gdje odlazi njihov novac kojim kao poreski obveznici pune bužet. Zato ću se zalagati da se decentralizuje Republika Srpska tako što će se formirati regije zasnovane na geografskom, ekonomskom, infrastrukturalnom i komunikacijskom principu i interesima zajednica lokalne samouprave da se udružuju i rješavaju svoje probleme", kazala je Knežević naglašavajući da će sa potpredsjednicima Republike Srpske uspostaviti dijalog i saradnju na bazi uzajamnog uvažavanja i djelovanja u interesu svih građana.

Knežević najavila je i racionalizaciju administartivnih službi.

"U svom kabinetu smanjiću broj zaposlenih i svesti ga isključivo na neohodne savjetnike-eksperte, a značajno ću smanjiti proj članova Senata, jer smatram da jedno savjetodavno tijelo sa 55 osoba previše košta za ekonomsku i socijalnu situaciju u kojoj se građani nalaze", kazala je Dr Knežević i najavila večerašnji centralni skup Koalicije Preokret u Centru za kulturu u Istočnom Sarajevu.