{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za proširenje banjalučkog aerodroma potrebno sedam miliona KM

F
30.9.2015. u 13:10
1
8
Za proširenje banjalučkog aerodroma potrebno sedam miliona KM
1
Za proširenje banjalučkog aerodroma potrebno sedam miliona KM
Aerodrom Banja Luka
U banjalučki Aerodrom bi trebalo uložiti oko sedam miliona KM radi proširenja kargo saobraćaja, ali i bolje putničke usluge - najavljeno je danas nakon sastanka entitetske premijerke Željke Cvijanović, ministra saobraćaja i veza Neđe Trninića i uprave ovog preduzeća.
Razgovarano je o projektima proširenja, skladišta, aerodromske zgrade te ulaganjima u opremu, ali i osiguranju bolje logistike.

Direktor jedinog aerodroma u RS-u Miroslav Janjić očekuje da bi ulaganja omogućila da Aerodrom u Banjoj Luci bude aktivno uključen u međunarodni saobraćaj.

I Cvijanović kaže da postoji velika šansa da se ovaj aerodrom razvije.

"To neće biti moguće realizovati samo sopstvenim snagama. Zato se i jesmo oslonili na projekte planirane s ruskim partnerima i aranžmane koji podrazumijevaju njihovo snažnije prisustvo. Zainteresovani smo da ovo prvenstveno bude lokacija s koje transportujemo robu", rekla je Cvijanović u izjavi novinarima.

Osim s Turskom, planiran je sličan ugovor s ruskim i još nekim kompanijama, u vezi s kargo uslugama s banjalučkog Aerodroma.

Aranžman s Turskom o izvozu mesa se, kaže Cvijanović, dosad pokazao vrlo profitabilan i uspješno provodiv. U proteklih devet mjeseci izvršen je 101 kargo let i isporučeno četiri i po hiljade tona mesa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: