Preko banjalučkog aerodroma izvezeno 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa

S
SRNA
28.11.2015. u 09:07
3
73
Preko banjalučkog aerodroma izvezeno 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa
3
Preko banjalučkog aerodroma izvezeno 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa Aerodrom Banja Luka
Na Aerodromu Banja Luka tokom ove godine ostvareno je više od 400 letova avioprijevoznika Air Serbia na redovnoj liniji Banja Luka - Beograd - Banja Luka, sa više od 16.000 putnika, rečeno je Srni u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske".
U "Aerodromima" ističu da je ova linija veoma važna za tržište Republike Srpske prvenstveno zbog transfera putnika u više od 50 svjetskih destinacija.

"Do sredine godine u funkciji je bila i aviolinija Banja Luka - Cirih - Banja Luka kompanije BH Airlinesa, koja je obustavljena. Od januara do juna ostvarena su 142 leta sa 2.500 putnika", navode u Aerodromima RS-a.

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su u novembru prošle godine započeli carg letove izvoza mesa za Tursku, te da je za manje od godinu dana ostvareno više od 115 letova i izvezeno gotovo 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa.

S obzirom da je Aerodrom Banja Luka potpuno opredijeljen za nastavak razvoja cargo saobraćaja, u operativnim planovima za narednu godinu predviđen je početak izgradnje cargo centra sa pratećim aerodromskim kapacitetima.

Na Aerodromu je trenutno u funkciji rashladna komora zapremine 1.000 metara kubnih, koja ima mogućnost održavanja temperature od četiri do osam stepeni, kao i rashladna komora zapremine 1.200 metara kubnih sa mogućnošću održavanja temperature od osam do 16 stepeni Celzijusovih.


Komentari (73)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: