BiH
105

Za pomoć Nepalu: Mostarci pojeli 3.000 porcija vojničkog graha

Piše: Ž. M.
(Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Oružane snage Bosne i Hercegovine pripremile su danas 3.000 porcija vojničkog graha koji su volonteri i franjevačka mladež iz Mostara dijelili građanima Mostara po simboličnim cijenama.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć ugroženim stanovnicima Nepala koje je nedavno pogodio zemljotres.

Na humanitarnu akciju pod nazivom "Nepalci su i naši prijatelji", koju su organizirali Oružane snage BiH i Franjevački samostan Svetog Petra i Pavla u Mostaru odazvao se veliki broj građana, a najbolji pokazatelj toga je da je samo u prvih sat vremena podijeljeno preko 400 porcija graha.

"Nikad nećemo saznati broj žrtava u Nepalu. Svaka katastrofa koja se dogodi u svijetu je i naša katastrofa. Možda izgleda da je Nepal daleko, ali ti ljudi nam moraju biti bliski, osobito u ovakvim teškim situacijama. Ova akcija može više značiti nama nego samim Nepalcima, kroz njegu duha solidarnosti i duha empatije", kazao je gvardijana Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla fra Iko Skoko.

Oduševljenje humanitarnom akcijom, ali i vojničkim grahom, nisu skrivali mnogi građani Mostara koji su se danas zatekli na mostarskoj šetnici i svojim dobrovoljnim prilozima pomogli ugrožene stanovnike Nepala.

Grah se danas dijelio i kod zvonika Franjevačkog samostana, gdje je najveća frekvencija turista koji ovih dana masovno posjećuju Mostar.

Cijena porcije vojničkog graha nije bila određena nego dobrovoljna, a jelo se bez ikakve naknade dijelilo i mostarskim beskućnicima kojih je nažalost svakim danom sve više.

Sav prikupljeni prihod putem Humanitarne organizacije Caritas bit će proslijeđen žrtvama Nepala.

"Iskreno se nadamo da će biti još akcija i da će nam se na sličnim projektima pridružiti i ostali humanisti", kazali su nam na kraju organizatori ove današnje humanitarne akcije. .