{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za poboljšanje uslova rada u osnovnim školama Općina Centar izdvojila 69.500 KM

F
10.6.2016. u 11:01
14
4
Za poboljšanje uslova rada u osnovnim školama Općina Centar izdvojila 69.500 KM
14
Za poboljšanje uslova rada u osnovnim školama Općina Centar izdvojila 69.500 KM
Foto: Klix.ba
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.
Nastavljajući praksu pružanja infrastrukturne pomoći osnovnim školama na njenom području, Općina Centar je u budžetu za 2016. godinu izdvojila 69.500 KM, a taj novac je uglavnom namijenjen za sanaciju školskih objekata, te opremanje kabineta i učionica, saopćeno je iz Općine Centar.

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" dodijeljeno je 8.000 KM za za nabavku opreme u kabinetima hemije, tehničkog odgoja i informatike, opreme za razrednu nastavu, te računara adekvatne konfiguracije. Dodijeljena sredstva u iznosu od 7.700 KM OŠ "Alija Nametak" će iskoristiti za zamjenu vodovodnih instalacija.

Osnovnoj školi "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" donirano je 6.500 KM za zamjenu podova u učionicama, a isti iznos izdvojen je i OŠ "Isak Samokovlija" za zamjenu podne površine u sali za tjelesni odgoj.

Sredstva u iznosu od 6.300 KM OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević" će utrošiti za sanaciju gromobranskih instalacija te nabavku lopti u sali za tjelesni odgoj. Iznos od po 6.000 KM dobile su OŠ "Safvet-beg Bašagić" za zamjenu podova u kabinetima, OŠ "Vladislav Skarić" za sanaciju fiskulturne sale, OŠ "Nafija Sarajlić" za zamjenu stolarije u toaletu i sali za tjelesni odgoj i OŠ "Hasan Kikić" za zamjenu dotrajalih elektroinstalacija.

Za nabavku opreme u kabinetu muzičkog odgoja, te ormarića za učenike nižih razreda OŠ "Hasan Kaimija" će utrošiti dodijeljenih 5.500 KM, dok će sredstva u iznosu od 5.000 KM OŠ Katoličkog školskog centra iskoristiti za rekonstrukciju kotlovnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: