{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za poboljšanje uslova rada u osnovnim školama Općina Centar izdvojila 69.500 KM

F
10.6.2016. u 11:01
14
4
Za poboljšanje uslova rada u osnovnim školama Općina Centar izdvojila 69.500 KM
14
Za poboljšanje uslova rada u osnovnim školama Općina Centar izdvojila 69.500 KM
Foto: Klix.ba
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom Dževadom Bećirevićem, jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.
Nastavljajući praksu pružanja infrastrukturne pomoći osnovnim školama na njenom području, Općina Centar je u budžetu za 2016. godinu izdvojila 69.500 KM, a taj novac je uglavnom namijenjen za sanaciju školskih objekata, te opremanje kabineta i učionica, saopćeno je iz Općine Centar.

Navedena sredstva su raspoređena na prijedlog Komisije Općinskog vijeća za obrazovanje, a na osnovu utvrđenih kriterija za raspodjelu sredstava obrazovnim ustanovama, te dostavljenih zahtjeva i utvrđenih prioriteta.

Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" dodijeljeno je 8.000 KM za za nabavku opreme u kabinetima hemije, tehničkog odgoja i informatike, opreme za razrednu nastavu, te računara adekvatne konfiguracije. Dodijeljena sredstva u iznosu od 7.700 KM OŠ "Alija Nametak" će iskoristiti za zamjenu vodovodnih instalacija.

Osnovnoj školi "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" donirano je 6.500 KM za zamjenu podova u učionicama, a isti iznos izdvojen je i OŠ "Isak Samokovlija" za zamjenu podne površine u sali za tjelesni odgoj.

Sredstva u iznosu od 6.300 KM OŠ "Silvije Strahimir Kranjčević" će utrošiti za sanaciju gromobranskih instalacija te nabavku lopti u sali za tjelesni odgoj. Iznos od po 6.000 KM dobile su OŠ "Safvet-beg Bašagić" za zamjenu podova u kabinetima, OŠ "Vladislav Skarić" za sanaciju fiskulturne sale, OŠ "Nafija Sarajlić" za zamjenu stolarije u toaletu i sali za tjelesni odgoj i OŠ "Hasan Kikić" za zamjenu dotrajalih elektroinstalacija.

Za nabavku opreme u kabinetu muzičkog odgoja, te ormarića za učenike nižih razreda OŠ "Hasan Kaimija" će utrošiti dodijeljenih 5.500 KM, dok će sredstva u iznosu od 5.000 KM OŠ Katoličkog školskog centra iskoristiti za rekonstrukciju kotlovnice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: