Općina Centar
2

Za nabavku instrumenata Osnovnoj muzičkoj školi "Mladen Pozajić" dodijeljeno 7.300 KM

A. P.
Učenici Osnovne muzičke škole "Mladen Pozajić“ zajedno sa direktorom Mustafom Mujbegovićem posjetili su danas Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima.

Povod posjete bio je donacija novčanih sredstava u iznosu od 7.300 maraka za nabavku harmonike za potrebe pomenute škole. Ranije se škola obratila Općini sa molbom za pomoć u nabavci instrumenata s ciljem da se učenicima obezbijedi kvalitetno muzičko obrazovanje. Općina Centar, iako nema nadležnost u oblasti obrazovanja, iz budžeta je izdvojila finansijska sredstva kako bi poboljšala kvalitet obrazovanja u ovoj osnovnoškolskoj ustanovi.

Direktor Mujbegović je izrazio veliku zahvalnost načelniku Ajnadžiću na ovoj, kako je naveo, izuzetno značajnoj donaciji.

"Harmonike u našoj školi su kupljene poslije rata, tako da su 22 generacije đačkih ručica ostavile velikog traga na njima. Svake godine ih popravljamo, ali smo došli do tačke kada zbog istrošenosti instrumenata to više nije moguće. Našli smo se u situaciji kada je za 42 učenika harmonike u okviru tri klase upitno odvijanje nastavnog procesa. Donacija ovih sredstava za nabavku harmonike nam zaista mnogo znači i neizmjerno smo zahvalni na tome", naglasio je Mujbegović.

Načelnik Ajnadžić je izrazio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

"Mi moramo učiniti sve što je u našoj moći da našoj dječici obezbijedimo što bolje uslove za obrazovanje i usavršavanje. U narednoj godini ćemo obezbijediti dodatna finansijska sredstva za nabavku još dvije harmonike i raduje nas da možemo pomoći u skladu sa mogućnostima. Djeca su naša budućnost", poručio je Ajnadžić.

Polaznici muzičke škole izveli su tri muzičke numere, te na taj način pokazali opravdanost ulaganja u njihovo dalje školovanje, saopćeno je iz Općine Centar.