{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za članstvo BiH u EU je ključna saglasnost stranaka

F
19.7.2011. u 18:32
0
1
Za članstvo BiH u EU je ključna saglasnost stranaka
0
Za članstvo BiH u EU je ključna saglasnost stranaka
Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao je u utorak s ambasadorom Slovačke Republike u Bosni i Hercegovini Miroslavom Mojžitom.
Tokom razgovora istaknuto je da političke stranke u Bosni i Hercegovini moraju pokazati punu saglasnost o pitanjima koja našu zemlju približavaju članstvu u Evropskoj uniji, a veoma pozitivnim signalom ocijenjeno je postojanje visokog stepena saglasnosti o zakonu o popisu stanovništva.

Ukoliko bi se uskoro formiralo Vijeće ministara, Bosna i Hercegovina bi već početkom jeseni mogla izgledati mnogo drugačije nego danas, naglasili su sagovornici.

U otvorenom razgovoru, za koji je ambasador Mojžita istakao da mu vraća optimizam, naglašena je potreba da Bosna i Hercegovina na određen način slijedi primjer Slovačke, koja je svoje unutrašnje nesuglasice prevazišla upravo markiranjem članstva u Evropskoj uniji kao zajedničkog prioritetnog cilja.

O tom cilju su se složile najvažnije, čak na unutrašnjem planu vrlo razjedinjene političke snage ove prijateljske države.

Otvorena je i mogućnost da se dodatno unaprijedi dobra međuparlamentarna saradnja dviju država, kao i da se dalje pospješe ekonomske veze koje Slovačka Republika u ovom momentu ima uglavnom s Republikom Srpskom.

Predsjedavajući Tadić kao pozitivan primjer rada u novom sazivu Doma naroda istakao je saradnju kakvu u Kolegiju ovog Doma ima sa zamjenicima Draganom Čovićem i Sulejmanom Tihićem, a koja se temelji na principu da se prioritetno rješavaju stvari oko čijeg rješenja postoji saglasnost, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: