BiH
3

Za Boljitak održao tribinu u Visokom

Klix.ba
Zvaničnici, članovi i simpatizeri Boljitka, te brojni građani Visokog, sinoć su masovno podržali Boljitkov Program za 10 i svojim potpisom na Boljitkovu peticiju ''Slušaj srce reci da ukidanju glomazne i neefikasne administracije i skupe Federacije'' rekli da ukidanju kantona, navode iz ove stranke.

Prisutnima su se u prepunoj sali Gradskog kina u Visokom obratili Boljitkovi kandidati za Opće izbore 2014. iz ZDK, kao i predsjednik Boljitka, zastupnik u ZD PS BiH i Boljitkov kandidat za Parlament BiH, Mladen Ivanković Lijanović.

"Program za 10 garantira izlazak iz začaranog kruga BiH. Mi smo ovim Programom kazali NE politikama podjele, izolacije i siromašenja BiH. Programom za mandat 2014.-2018. želimo građanima dovesti na uslugu državu i administraciju koja treba da služi upravo njima, a ne sama sebi. Našim rješenjem ono što je najvažnije je da jačamo lokalnu upravu i samoupravu, upravo tamo i gdje treba da 95% usluge građani dobivaju od administracije, a to su općine, odnosno lokalna zajednica. Sa ovakvim prijedlogom, želimo da sve ono što je između lokalne uprave i države višak i odbacimo. Zbog toga je na Program za 10 i na Boljitak dignuta ruka. Upravo mi, ćemo se u korist građana odreći tog viška i nepotrebne administracije koja godišnje troši do 500 miliona KM. Za takav potez mnogi političari koji sjede na mjestima koja su višak nisu spremni. Onima kojima Program za 10 ne odgovara, poručujemo da nas neće uspjeti zaplašiti niti zaustaviti na našem putu u borbi ka boljitku", poručio je sinoć Visočanima predsjednik Boljitka, Mladen Ivanković Lijanović.

Predsjednik Mladih za boljitak, Boljitkov ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i kandidat za predstojeće Opće izbore 2014. za Skupštinu ZDK, Bojan Bošnjak poručio je kako je Narodna stranka Radom za boljitak tokom 12 godina svog djelovanja uvijek srcem se borila za BiH bez vođenja nacionalističkih politika.

''Boljitak uz vašu podršku može provesti svih 10 ključnih mjera Programa za 10. Ovaj Program je garant da ćemo dosadašnju lošu praksu pogrešnih politika koje ovu zemlju vode u propast ipak promijeniti. 10 ključnih mjera oje ćemo provesti, među kojima je i ukidanje kantona, jesu i ukidanje doprinosa na plate u proizvodnom sektoru, osiguranje proizvodnje dovoljne količine hrane za potrebe vlastitog stanovništva, maksimalno korištenje domaćih potencijala za proizvodnju energije, završetak izgradnje saobraćajne infrastrukture, osiguranje računala svoj djeci u procesu obrazovanja, svim građanima zdravstveno osiguranje, smanjenje korupcije uvođenjem e-uprave, dječji doplatak za svako dijete, i radnim ljudima vraćanje vjere i dostojanstvo da rade i žive od svoga rada. ZDK je kanton prebogat prirodnim resursima za razvoj privrede i poljoprivrede, koje Programom za 10 napokon moramo počet koristiti i od ovog područja napraviti ambijent za ugodan život svakog građanina i mladog čovjeka. Slušajte svoje srce, 12. oktobra posjetite svoja biračka mjesta i svoj glas dajte kandidatima Narodne stranke Radom za boljitak, svoj glas dajte Programu za 10 i ukidanju kantona'', poručio je Bojan Bošnjak.

Plava revolucija Boljitka sa svojim Plavim autobusom svoj put danas nastavlja u SBK gdje će večeras u Travniku od 20.00 sati organizirati proslavu, kako navode u saopćenju, historijskog početka procesa povodom promjena Ustava FBiH i ukidanja kantona.