BiH
87

Boljitak: Postali smo simbol otpora prema represiji i diktaturi

Klix.ba
"Narodna stranka Radom za boljitak je multietnička stranka, rasprostranjena na svim dijelovima najljepše zemlje na svijetu, Bosne i Hercegovine. Jedina smo stranka koja se nalazi na cijeloj teritoriji BiH", kazao je sinoć u Sali BKC-a u Živinicama mr.sci. Samir Kamenjaković, Boljitkov zastupnik u Skupštini za TK i kandidat na Općim izborima 2014. za Skupštinu TK.

Kamenjaković je prisutnima poručio: "Vaše prisustvo je dokaz da je Boljitak stranka koja vas može uvesti u Evropu. Mi ne želimo govoriti šta ćemo uraditi mi vam govorimo šta smo uradili, jer svako nakon četiri godine mora dati izvještaj šta je uradio. Mi možemo napraviti 500 km ceste s vama ili očistiti naše rijeke i tako početi i zapošljavati ljude i dati vam novu šansu i nadu. Nadu da nam djeca ne idu vani i budu hizmečari u Evropi. Njihov odlazak moramo zaustaviti otvaranjem inovacijskih centara. Novac koji nam treba svima za oporavak je u administraciji. On leži u ukidanju kantona koji troše 500 miliona KM koje trebamo ubrizgati u poljoprivredu. Mi ne želimo da nam vlast bude povlastica već obaveza".

Potpredsjednik Boljitka i zastupnik u Skupštini TK, te Boljitkov kandidat za Skupštinu TK, Mersed Šerifović također je sinoć bio prisutan u BKC u Živinicama na Boljitkovoj proslavi.

"Vi ste dokaz da Plava revolucija u TK i Živinicama ide sve većim tempom i mi Programom za 10 pružamo ruku svojim građanima i tražimo podršku za isti. Uvjereni smo da zle politike svim silama pokušavaju da zaustave naš istinski, korektni, multietnički projekt. Mi im večeras iz Živinica poručujemo da je Boljitak jači nego ikad i tek poslije 12.10. će vidjeti šta je Boljitak. Ovo je poljoprivredna općina, gdje ima puno mladih ljudi, penzionera i vrijednih poljoprivrednika pred koje uvijek izlazimo s čistim obrazom. Uradili smo deset puta više nego što smo imali kapaciteta u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, naspram onih koji zauzimaju većinu i samo nude puka obećanja. Vi ste dokaz da Boljitkove poruke ćemo iznijeti kroz naš ekonomski Program za 10 za koji očekujemo vašu podršku. Vaša podrška će zle politike koje vladaju 20 godina poslati na smetljište istorije i politike. Uzeli su mladima, posao i budućnost. Mi ćemo vratiti dostojanstvo mladom čovjeku, penzineru i radnim ljudima i pozivam vas da zajedno omogućimo uštedu od 500 miliona KM i damo ih mladosti, penzionerima i novoj proizvodnji'', poručio je Šerifović.

"Tu smo da kažemo 'ne' politikama podjele, izolacije, osiromašenja BiH i njenih građana. Program za 10 za mandat 2104.-2018. je program bez konkurencije. Nakon predstavljanja ovog programa Boljitak je postao simbol otpora prema represiji, diktaturi i neviđenom aparatu prisile prema Boljitku čega su svjedoci građani BiH. Ova zemlja već 25 godina otkada ima demokratske izbore se vrti u začaranom krugu i to zbog loše vođenih dosadašnjih politika. Niko od njih nema hrabrosti napraviti promjene koje će donijeti boljitak, al mi u Boljitku imamo snage, hoćemo i možemo i napravit ćemo promjene. Zato nas niko neće zaustaviti na putu da jedini rješavamo tu situaciju i ukinemo kantone. Takvu lošu praksu moramo mijenjati jer 12.10. se rješava sudbina BiH. Pobjeda Boljitka i našeg gospodarskog programa će riješiti ostanak mladih ljudi, prosperitet u BiH i stabilnost cijeloj regiji. Mi može ići ka boljitku zajedno uz vašu podršku", poručio je predsjednik Narodne stranke Radom za boljitak i kandidat na Općim izborima 2104. za Parlament BiH.

Sinoć su se građanima Živinica u na proslavi Boljitka predstavili i ostali kandidati iz Živinica i TK za predstojeće Opće izbore 2014. Svojim prisustvom i pjesmom Živiničane je pozdravila i Boljitkova zastupnica u ZD PFBiH i kandidatkinja za Parlament FBiH Alma Čardžić.

''Programom za 10 našu BiH ćemo izvući iz ekonomske krize i spasiti je od onih koji su je zavili u crnilo", rekla je Alma Čardžić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću ove stranke.